Van Persie demantovao da zbog povrede ide u mirovinu
EPA

Samo lakše povrijeđen

Van Persie demantovao da zbog povrede ide u mirovinu

Holandski fudbaler Robin van Persie demantovao je da će morati u mirovinu zbog povrede koju je zadobio na treningu reprezentacije. 

Brojni mediji, uključujući i TV kuću BeinSports, objavili su da je Van Persie (34) potrgao križne ligamente koljena i da će zbog toga pauzirati i do godinu dana, što je u tom momentu nastavak njegove karijere dovelo u pitanje. 

Van Persie na leđima ima 34 godine, a budući da više nije mlad i povrede sve teže zacjeljuju, pa stoga i nije iznenađujuće što su mnogi procjenjivali kako će mu meč protiv Francuske biti vjerovatno i posljednji u dresu Holandije.

Ipak, nije dugo trebalo čekati da se na društvenim mrežama oglasi Van Persie i sve to demantuje. 

"Imam samo lakšu povredu koljena, čiji prosječni oporavak traje oko tri nedjelje", napisao je Van Persie na društvenim mrežama. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za nacionalni tim Van Persie je odigrao 101 utakmicu i postigao 50 golova, a debitovao je 2005. godine protiv Rumunije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi