Zlatko Dalić objavio spisak

Protivnici Vatrenih Azerbejdžan i Mađarska

Zlatko Dalić objavio spisak

Samir Mlaćo

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača za kvalifikacijske susrete Europskog prvenstva 2020. godine protiv Azerbejdžana i Mađarske.

U odnosu na prijateljski meč sa Španijom Dalić je uvrstio Leovca, Barišića i Slugu koji će zamijeniti Vrsaljka, Pivarića i Leticu.

Pretpozive je Dalić uputio Bruni Petkoviću iz Dinama, te Karlu Bartolecu, Marinu Pongračiću i Josipu Posavecu. Oni će upasti ukoliko neko od pozvanih otkaže.

Zanimljivo da će Dalić biti lišen usluga Dejana Lovrena zbog UEFA-ine suspenzije zarađene neprimjernim objavama na društvenim mrežama nakon meča sa Španijom.

Dalić je odlučio da u reprezntaciju neće vraćati iskusnog Darija Srnu.

"Cilj je da idemo sa mlađim i dugoročnijim rješenjem za desni bek".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi