Selektor Srbije otkrio zašto je precrtao Luku Jovića
(Foto: EPA)

Tumbaković objasnio sve što je trebao

Selektor Srbije otkrio zašto je precrtao Luku Jovića

M. Šljivak

Napadač Real Madridaa Luka Jović ostao je bez poziva u reprezentaciju Srbije za oktobarske utakmice.

Selektor Orlova Ljubiša Tumbaković je zvijezdu Kraljeva precrtao za ove utakmice, jer je u septembru napustio kamp nacionalnog tima zbog navodne povrede.

Ipak, kako je samo četiri dana kasnije zaigrao za Real protiv Levantea, Tumbaković je odlučio da ga ne zove i njegov potez je shvatio kao sabotiranje reprezentacije.

Selektor Srbije je pred utakmicu sa Litvanijom govorio o Joviću i objasnio je zašto ga je precrtao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nemam prava da budem ljut ni na koga. Ja samo imam pravo da radim posao na način na koji mislim da je najbolji. Kroz karijeru sam se uvijek trudio da budem korektan i objektivan. Luka Jović je mlad igrač, a moja trenerska odgovornost ide u pravcu pedagogije i vaspitanja i roditeljskog odnosa", istakao je Tumbaković i zatim je nastavio:

"Luka Jović je uradio to što ste rekli. Javio se, ali ne meni i to samo porukom. Smatram da njegov odgovor zahtjeva direktno objašnjenje, a on to nije uradio. Ne vidim razlog zašto bih se ja ljutio, a da li je bio povrijeđen? To treba da utvrde ljekari, a ne ja. Ne želim više da pričam na tu temu", istakao je Tumbaković.

Top Komentari

DamirT
E jest zvijezda,stalno na klupi
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi