Selimović: Klub je na zdravim nogama, dovest ćemo provjerena imena

Preuzeo Metalleghe BSI iz Jajca

Selimović: Klub je na zdravim nogama, dovest ćemo provjerena imena

Samir Mlaćo

Iako je prelazni rok tek počeo, već sada je jasno da je NK Metalleghe BSI već angažovao najveće pojačanje za novu sezonu Prve lige FBiH.

Naime, čelnici tima iz Jajca jučer su dogovorili saradnju sa Nedžadom Selimovićem, bh. trenerskim stručnjakom koji je posljednji angažman imao u dalekoj Angoli.

Selimović je u Angoli radio sa Draganom Jovićem, te se okitio sa dvije titule prvaka i jednim trofejom Kupa. Odlučio se zatim na povratak u BiH, a vjeruje da je dolaskom u popularne Kraljeve napravio pravi potez.

"Imao sam kao i Jović još uvijek važeći ugovor u Angoli, sada samo to završili  i postao sam slobodan. Želio sam se vratiti u BiH, biti sa porodicom, a Jajce mi je blizu. Klub je dobro postavljen, na zdravim je nogama, a predsjednik Dekić veoma korektan. To me dodatno privuklo", kazao je Selimović u razgovoru za SportSport.ba.

U Jajcu već uveliko kuju planove za novu sezonu.

"Otišlo je dosta igrača, ali kostur je ostao. Dovest ćemo 5-6 provjerenih igrača, a cilj ove sezone će biti stabilizacija i da se napravi dobar rezultat. Ovu godinu će se dosta raditi na infrastrukturi, to je svakako ranije bio problem kluba. Ambicije nisu Premijer liga", jasan je 45-godišnji stručnjak, vlasnik UEFA Pro licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dodao je da dobro poznaje stanje u bh. nogometu, te kvalitet klubova u Prvoj ligi FBiH.

Pored Selimovića u stručnom štabu NK Metalleghe će raditi Almir Tolja, te Marko Bogić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti