Promašaj godine stiže iz Živinica: Sam je sebe 'uništio' pred protivničkim golom

Nevjerovatno

Promašaj godine stiže iz Živinica: Sam je sebe 'uništio' pred protivničkim golom

M. Šljivak

NK Jablanica Barice je savladao je NK Slaven Živinice u komšijskom derbiju s 4:2, a razlika je mogla biti i veća da fudbaler domaćeg tima Selmir Emkić nije promašio nemoguće.

Jablanica iz Barica dočekala je na svom terenu komšije iz Živnica - NK Slaven u duelu 6. kola Druge lige Tuzlanskog kantona - grupa Jug. Domaći su slavili s 4:2 i pokazali su da su u ovom trenutku bolji rival.

Razlika je mogla biti i veća da je Selmir Emkić bio precizniji. On je propustio zaista nevjerovatnu priliku da postigne pogodak i poprilično se obrukao.

Došao je fudbaler Jabalnice do lopte nakon što ju je protivnički golman ispustio. Okrenuo se na petercu i kada je želio da loptu pošalje lijevom nogom u gol, sam ju je sebi izbio desnom i propustio je ogromnu šansu.

Oglasi

Emkić se nakon ovog promašaja uhvatio za glavu. Nije mogao vjerovati šta je uspio promašiti, a i reakcija publike dovoljno govori šta se desilo u Baricama.

Na sreću po Emkića ovaj promašaj mu neće toliko teško pasti. Jedno vrijeme će biti 'zvijezda' među ekipom i predmet šala, ali sve se lakše preboli kada tim ostvari pobjedu.

Jablanica je bila poprilično uvjerljiva protiv Slavena. Poveli su u petoj minuti pogotkom Mahira Mušića i to je bio jedini gol u prvom dijelu.

U nastavku Edin Puzić povećava prednost na 2:0 u 49. minuti, da bi se Slaven Vratio u igru pogotkom Eldina Krbuljića u 55. minuti.

Radost gostiju kratko je trajala. Već u narednom napadu Esnaf Jakubović zabija za 3:1, da bi se mreža do kraja utakmice tresla još dva puta, po jednom na obje strane.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Slaven je u 69. minuti smanjio na 3:2 preko Ermina Atanovića, a konačnih 4:2 postavio je drugim pogotkom Jakubović u 85. minuti meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi