Kolašinac i društvo se hvatali za glavu: Sinoć smo vidjeli najveći promašaj u historiji Serije A

Nevjerovatno da to nije bio gol

Kolašinac i društvo se hvatali za glavu: Sinoć smo vidjeli najveći promašaj u historiji Serije A

Endin Čaušević

Atalanta je sinoć u gostima pobijedila Veronu s minimalnih 1:0 u šestom kolu Serije A i uspjela je da dođe do nova tri boda, no glavna tema nakon meča bio je Charles De Ketelaere zbog svog nestvarnog promašaja.

Klub iz Bergama je na neugodnom gostovanju u Veroni uspio da osvoji tri boda, a junak je bio Koopmeiners koji je u 13. minuti postigao jedini pogodak na utakmici.

Atalanta je tako došla do druge uzastopne pobjede i nakon šest odigranih mečeva ovaj tim nalazi se na četvrtom mjestu sa 12 bodova i ima samo tri boda manje od Intera i Milana koji su na vrhu Serije A.

Međutim, utakmicu u Veroni obilježio je nevjerovatan detalj iz 80. minute, a u centru pažnje bio je De Ketelaere koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto Lookmana.

Ovaj 22-godišnji Belgijanac ovog ljeta pojačao je Atalantu u koju je stigao na posudbu iz Milana i to se pokazalo kao veoma dobar potez iako De Ketelaere to baš nije demonstrirao u samom finišu utakmice.

Oglasi

Belgijanac je imao priliku da riješi pitanje pobjednika nakon što mu je Koopmeiners sjajno centrirao s lijeve strane, ali je De Ketelaere sa svega dva metra glavom uspio da promaši prazan gol.

Sead Kolašinac i saigrači su se hvatali za glavu kada su vidjeli šta je njihov saigrač promašio jer su svi na stadionu već vidjeli lotpu u mreži Verone.

Nestvaran promašaj De Ketelaerea u sinoćnjem meču pogledajte OVDJE, ali i u videu ispod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od dolaska iz Milana ovaj 22-godišnjak je za tim iz Bergama odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima, zabio je dva gola i dodao još dvije asistencije.

Atalanta je za njegovu posudbu izdvojila tri miliona eura, a na kraju sezone će imati priliku da otkupi njegov ugovor ukoliko De Ketelaere opravda očekivanja što baš nije uradio u sinoćnjem meču. No, na njegovu sreću to na kraju Atalantu nije koštalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi