Najljepši slobodnjak u karijeri Semira Štilića

Poljake uhvatila nostalgija

Najljepši slobodnjak u karijeri Semira Štilića

A. Čaušević

Semir Štilić je svoj najbolji i najljepši fudbal igrao u Poljskoj. 

Štilić je u Poljskoj najveći trag ostavio u Lechu, a u igrao je i u dvije Wisle, prvo onoj iz Krakowa, a a zatim onoj iz Plocka.

Odlični veznjak prepoznatljiv po razozrnoj lijevci u dresu iz Wisle Krakowa postigao je možda i svoj najljepši gol iz slobodnih udaraca.

Slobodnjaci su Štilićevo najjače oružje, do sada je postigao veliki broj golova iz prekida, a onaj u dresu Wisle je zaista bio maestralan.

Sadašnji kapiten Željezničara je sjajno potegao sa oko 30 metara, prebacio je živi zid, a lopta se od prečku odbila u mrežu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljaci su se na društvenim mrežama prisjetili tog gola što je još jedan znak da je Štilić u toj zemlji ostavio neizbrisiv trag.

Inače, gol je postignut na duelu Legije i Wisle iz marta 2014. godine. Tada je završeno 2:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
E vala ako za ovaj gol HNK Želješčaru ne uruce tituli onda vise stvarno nema smisla nista u fudbalu!
5 5
hacmu
Pametnom je dovoljno reci 38 miliona stanovnika...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi