Semir Telalović trenirao s prvim timom Borussije, klub ima za njega poseban plan

Mladi napadač dodatno napredovao

Semir Telalović trenirao s prvim timom Borussije, klub ima za njega poseban plan

Edmir Škorić

Početkom ove godine Semir Telalović potpisao je ugovor s Borussijom Monchengladbach, sada je trenirao sa prvom ekipom njemačkog bundesligaša, ali čini se da je poznato gdje će igrati naredne sezone.

Telalović je tako iz tima 4. njemačke lige Ilertisen stigao do bundesligaša. Igrao je za U23 ekipu Borussije, a 22-godišnji napadač je blistao pa je u regionalnoj ligi za rezerve njemačkog bundesligaša zabio osam golova na 14 utakmica, a ima i četiri asistencije.

Zahvaljujući svom učinku, ali i nogometnim vještinama i igrama koje nisu protekle nezapaženo, dobio je priliku da trenira sa prvom ekipom Borussije.

"Priključili smo ga treninzima prvog tima jer je to zaslužio dobrim igrama u Regionalligi Zapad, a naša klupa u posljednje vrijeme nije imala toliko ofanzivnih igrača", objasnio je trener Borussije Daniel Farke nakon treninga.

Ovo je bez sumnje nešto što će pomoći Telaloviću u razvoju karijere, a Borussia ga je sada odlučila poslati na posudbu u 3. Bundesligu. Nije poznato hoće li se to dogoditi već početkom naredne godine ili na ljeto.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CY8wz_bokCp/[/instagram]

Oglasi

No, njemački Bild uvjerava da je za potpis 22-godišnjaka zainteresovano nekoliko klubova, dok su najbliže njegovoj posudbi Dynamo Dresden i Saarbrucken.

"Semir sada želi napraviti sljedeći korak", rekao je agent Sebastian Schulze, dodavši: "O tome kako će ovo izgledati ovisi i naravno o Gladbachu".

Nije lako očekivati da Bosanac rođen u Njemačkoj dobije ubzro priliku u prvom timu Borussije, pa odlazak u 3. rang njemačkog nogometa izgleda kao sasvim realna opcija i dobra prilika za mladog napadača jer je, u odnosu na trening, to ipak značajan napredak.

Telelović do sada nije nastupao ni za jednu reprezentaciju u bilo kojem uzrastu, ali svakako bi trebao da bude na oku Nogometnog saveza BiH kao još jedan od mladih i perspektivnih igrača koji bi u nekom vremenu postali važni članovi našeg nacionalnog tima.

Njemačka je posebno "plodno tlo" i mjesto gdje danas ima najviše potencijalnih reprezentativaca BiH, a neki već formirani Zmajevi igraju važno ulogu u Bundesligi. Nadamo se da će Telalović krenuti tim putem i da će veoma brzo postati dio elite kada je u pitanju njemački klupski nogomet.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrajući za Illertissen u 4. ligi Njemačke dao je 18 golova na 30 utakmica, a igrao je još za SSV Ehingen-Sud 1974. U tom klubu je na 67 utakmica postigao 24 gola.

Ide korak po korak, a da je na dobrom putu najbolje pokazuje i to što je trenirao sa prvom ekipom Borussije i što klub razmatra da ga pošalje na posudbu. Da s njim nema neki plan, dobio bi kartu u jednom pravcu...

Top Komentari

antikomunist
Umjesto da ovakvi igraju za naše mlade selekcije, u nju se zovu neki levati iz nekakve Kozare, Iz nekog"Železničara" iz BL, koji igraju u sedmim ligama genociteta, koji igraju po nižerazrednim kigana Srbije. A što se tiče Latina, koji iskorištavaju sve pogodnosti ove države a neprestano je ruše, o njina je suvišno govoriti. Za našu repku ne mogu igrati oni koji žele, i oni koji su najbolji već oni koje su nam odredili dušmani uz čemerike, po Daytonu...
0 0
Salt_boy075
Dolaze nam djeca ko na traci,svaki dan novo lice,bilo bi steta da ne igraju za nas i onako nece svi igrati,npr Burnic momak je nestao sa scene a igrao za Dortmund!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi