Senad Lulić o razgovoru sa Handanovićem: Nisam rekao ništa novo, narod to može shvatiti kako hoće!

Bivši bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Senad Lulić o razgovoru sa Handanovićem: Nisam rekao ništa novo, narod to može shvatiti kako hoće! · Intervju

S. Mlaćo

Mnogo pažnje bh. sportske javnosti izazvao je sinoć razgovor nekadašnjeg bh. reprezentativca Senada Lulića i slovenskog golmana Samira Handanovića uoči duela Intera i Lazija.

Lazio je na kraju slavio 1:0, a Lulić je uoči meća sa Handanovićem razgovorao o danima iz reprezentacije.

"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić.

Handanović je odgovorio...

"Kod nas nije bilo tako, kod nas je bilo ozbiljno", istakao je golman Intera.

Jutro poslije utakmice sa Interom kontaktirali smo Lulića koji je bio veoma ljubazan.

Svjestan je da je njegov razgovor sa Handanovićem izazvao brojne komentare.

"Pa to je tako. Nisam je rekao ništa novo, niti nešto što se ne zna. Narod to može shvatiti ili proformulisati kako hoće. Pogotovo je to kada je okupljanje u Sarajevu, kada smo na Ilidži... U Zenici je ipak malo drugačije. Mi npr. odradimo trening pa smo slobodni cijeli dan... Rekao sam kolači, onda tu je i familija... Umrtvi te to. Narod to može da shvati kako hoće", jasan je bio Lulić na početku razgovora za SportSport.ba.

Lazio je sinoć slavio pogotkom Milinkovića Savića i sada se nalazi na petom mjestu sa 48 osvojenih bodova. Do kraja ga očekuje velika borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

"Rezultatom sam naravno zadovoljan. Važna pobjeda za nas protiv konkurenta za četvrto mjesto. Već u srijedu nas očekuje teško gostovanje kod SPAL-a. Vidjet ćemo, moramo se boriti do kraja, važan je to meč".

Lulić priznaje da prati reprezentaciju naše zemlje i dalje. Žali zbog ispuštene pobjede protiv Grčke (2:2).

"Naravno da pratim. Šteta za duel protiv Grčke. Ta Grčka nam baš nikako ne leži. Šteta zbog primljenih pogodaka, no vjerujem da se možemo plasirati na prvenstvo".

U decembru 2017. godine odlučio se oprostiti od reprezentacije. Za reprezentaciju BiH upisao je 57 nastupa i dodao četiri pogotka.

Mnogi su mišljenja da je mogao još uvijek pomoći reprezentaciji, prije svega iskustvom, ali naravno i kvalitetama.

"I prije sam rekao da čovjek ne može na sve strane. Došle su i godine, previše je za mene bilo utakmica i zbog toga sam napravio taj potez. Vrijeme je za mlade igrače, imamo ih zaista odlične po cijelom svijetu. Ima tu budućnosti, samo trebaju stvari da se poslože stvari i uspjeh neće izostati", dodao je Senad Lulić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

@dn@n
Ma mrš mučko đubre
1 25
casimiro
Da su te ovako nasi portali provlacili na naslovnicama dok si igrao za repku bilo bi korektno.Za njih su postojali samo Dzeko i Pjanic sto se italijanske lige tice.kao da nisi igrao tamo...A isto tako kao njih dvojica si branio cast nase repke....Oni su simbol naseg fudbala,dvije gromade,velicine ali i ti si...A nesto su te slabo pominjali...Rekao si istinu,ne znam sta je tu sad sporno!!!!Ne treba se dizati tenzija oko necega sto nije vrijedno toga...Bolje da se prica o milionima koje je fs pokrao na ugovoru od dresova.....
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi