Sagrađen prije šest godina: Prelijepom stadionu sa paklenom atmosferom prijeti nestanak

Koliko god to čudno zvučalo

Sagrađen prije šest godina: Prelijepom stadionu sa paklenom atmosferom prijeti nestanak

Admin Čaušević

Jednom od stadiona sa najboljom atmosferom u Evropi prijeti nestanak, ma koliko to čudno zvučalo.

Trabzonspor trenutno prolazi kroz šaren period. Dok se odbrojava to titule koja se čeka skoro četiri decenije, prema posljednjim istraživanjima stadion ovog kluba se nalazi pred urušavanjem.

Istraživanje obavljeno u novembru 2021. godine je pokazalo kako je prostor na kojem se nalaz stadion Senol Guleš djelimično uništen.

Trabzonspor'dan Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'ni kiralama kararı

Geolog Osman Bejtaš je izjavio kako su na stadionu otkrivene pukotine, lomovi te odvojeni dijelovi tribina te da defromacija terena traje još od 2016. godine kada je stadion i otvoren.

Prema podacima Evropske svemirske agencije teren gdje se nalazi stadion prolazi kroz intenzivne padove i padove.

Oglasi

Neki dijelovi na kojim se stadion nalazi godišnje potonu u prosjeku za 9.7 milimetara, a dok se neki podignu za 3.9 milimetara što dovoljno govori o nestabilnosti terena.

Trabzonspor - Şenol Güneş Stadium | Medical Park Arena - YouTube

Izgradnja stadiona je počela 2013. godine, a ukupni troškovi izgradnje su iznosili nešto više od 25 miliona eura.

Velika tragedija obilježila meč Trabzonspor - Konyaspor!

Kapacitet ovog stadiona je 40.782 sjedećih mjesta. Najveća posjeta je zabilježena početkom aprila kada je meč Trabzonspor - Bešiktaš posmatralo 38.556 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, tribine ovog stadiona su stalno ispunjenje te obzirom na akustičnost i srčanost navijača Trabzonspora atmosfera je uvijek odlična.

Top Komentari

Goran86
Sta mi imamo od toga ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi