Liverpool ostaje bez defanzivca
FOTO: EPA

Sprema se čistka na Anfieldu

Liverpool ostaje bez defanzivca

Haris Zilić

U Liverpoolu počinje nova era od naredne sezone. Na klupi neće više biti Jurgena Kloppa, a na njegovo mjesto će doći nizozemski stručnjak, 45-godišnji, Arne Slot koji je sa dosta uspjeha vodio Feyenoord.

Pored trenerske promjene na Anfieldu se očekuju i igračke promjene ovo ljeto, dosta igrača je još uvijek pod upitnikom, a i Slot ima na radaru pojedina pojačanja koja se uklapaju u njegovu filozofiju igre.

Skoro sigurno Redsi će ostatio bez jednog defanzivca, a riječ je o 22-godišnjem Seppu van den Bergu koji se nije uspio izboriti za svoje mjesto na Anfieldu.

U Liverpool je stigao iz Zwollea 2019. godine kao veliki talent, ali često je išao na posudbe. Prošlu sezonu je proveo na posudbu i Mainzu.

Prije Mainza bio je na posudbama u Prestonu u Schalkeu, imao je nekoliko nastupa i za prvi tim Liverpoola, ali nije bilo dovoljno da se izbori za svoje mjesto.

Očekivalo se da bi dolazak njegovog sunarodnjaka na klupu mogao okrenuti priču, ali mladi defanzivac ima druge planove.

Oglasi

Za pomeutog fudbalera interes su pokazali pojedin klubovi iz Njemačke i Nizozesmke, a u prvom redu to su St. Pauli, Heidenhiem, AZ Alkmaar…

Pored Van Den berga još neki igrači će sigurno napustiti Anfield ovo ljeto, a Slot će promijeniti dobar dio tima i već ima svoje vizije.

Prema pisanju nizozemskih medija Johan Bakayoko (21), krilni igrač PSV-a, jedna je od glavnih meta novog menadžera Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arne Slot imat će puno posla po preuzimanju Liverpoola, koji je već ostao bez nekih igrača poput Thiaga Alcantare ili Joela Matipa, a za očekivati je puno promjena tokom ljetnog mercata.

Što se tiče Seppa van den berga, on ima ugovor sa Liverpoolom do 2026. godine, a trenutka vrijednost mu je 12 miliona eura, tako da bi Redsi mogli fino zaraditi njegovom prodajom

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi