Darwin Nunez je već otpisan kod Slota, Nizozemac je već saopštio želju koga želi umjesto Urugvajca
Nizozemac ima jasan cilj kada je napad Redsa u pitanju (Foto: EPA)

Liverpool će doživjeti određene promjene

Darwin Nunez je već otpisan kod Slota, Nizozemac je već saopštio želju koga želi umjesto Urugvajca

Midhat Šljivak

Novi menadžer Liverpoola Arne Slot saopštio je rukovodstvu kluba ime prvog potencijalnog pojačanja za Redse u njegovom mandatu. Nizozemcu je želja napadač Aston Ville Ollie Watkins.

Jurgen Klopp napustio je Liverpool nakon gotovo devet godina. Umjesto njega na Anfield je stigao Nizozemac Arne Slot koji će povesti Redse u lov na vrh tabele u narednoj sezoni.

Slot, kao i svaki novi menadžer, ima svoje želje kada su u pitanju novi igrači u timu. Nizozemac je rukovodstvu kluba saopštio ime čovjeka kojeg želi dovesti kao prvo pojačanje, a to je sjajni napadač Aston Ville Ollie Watkins.

Darwin Nunez se nije pokazao kao pravo rješenje za napad Liverpoola u proteklim sezonama. Njegovi promašaji izluđuju navijače i koštao je Redse velikog broja bodova.

Slot ne vidi Nuneza kao prvog napadača svog tima. Spreman je odobriti njegovu prodaju ovog ljeta, a kao pravog čovjeka za Liverpool vidi Watkinsa.

28-godišnjak već godinama igra vrhunski fudbal u Premier ligi. Privukao je ogromnu pažnju na sebe, pa nije nikakvo čudo što Liverpool ima namjeru da ga dovede tokom ljeta.

Oglasi

Neće to Aston Villa olako dopustiti. Spremni su se boriti za ostanak fenomenalnog napadača koji je ugovorom za tim iz Birminghama vezan do ljeta 2028. godine.

Cijena Watkinsa na tržištu je 65 miliona eura, ali nema dileme da će Liverpool morati izdvojiti mnogo više novca u slučaju dogovora s Watkinsom i Villom oko transfera.

Ipak, velikan s Anfielda se prvo treba riješiti Darwina Nuneza. Urugvajac se povezivao s Barcelonom, ali teško da će se taj transfer desiti.

Watkins je prethodne četiri godine nosio dres Aston Ville. Prethodno je nastupao za Brentford i Exeter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu tima s Villa Parka nastupio je 169 puta i ima učinak od 70 pogodaka i 26 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Ne brukaj se ziv bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti