Hrvat se oglasio: Komentar Ivana Klasnića na objavu Sergeja Barbareza oduševio cijeli Balkan

Nekadašnji napadač Werdera iz Bremena

Hrvat se oglasio: Komentar Ivana Klasnića na objavu Sergeja Barbareza oduševio cijeli Balkan

Endin Čaušević

Sergej Barbarez jučer je zvanično predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine što je oduševio navijače u našoj zemlji. Legendarni kapiten se oglasio na Instagramu sinoć porukom koja je oduševila sve, a komentar nekadašnjeg hrvatskog napadača Ivana Klasnića posebno je privukao pažnju.

Legendarni kapiten naše reprezentacije postigao je dogovor s čelnicima NSBiH i jučer je zvanično predstavljen kao novi selektor Zmajeva, a uz njega na predstavljanju je bio i Emir Spahić koji će biti na funkciji direktora svih reprezentacija.

Dolazak Barbareza na klupu naše reprezentacije izazvao je euforiju kod navijača koji su godinama prizivali legendarnog kapitena, a sada je on svoju šansu konačno dočekao.

Barbarez je dobio ugovor na četiri godine i pred njim će biti veliki izazova, a to je da vrati bh. selekciju na pobjednički niz i na koncu da se izbori plasman na neko veliko takmičenje.

Sigurno je da će Barbarez sa svojim stručnim štabom koji bi uskoro trebao biti zvanično izabran imati jasan plan i cilj za budućnost, te se nadati da će se BiH vratiti u sami vrh evropskog fudbala.

Na jučerašnjoj press konferenciji Barbarez je poručio da dolazi s velikom željom i ponosom, te da ima jasnu viziju koja će se razlikovati od onoga što su radili prethodnih selektori.

Oglasi

"Imamo svoju viziju koja će se sigurno malo razlikovati od dosadašnje. Imamo potrebu da promijenimo neke stvari. Zato je i stvorena ta ekipa oko nas. Uvijek sam želio da radim sa pametnijim i iskusnijim ljudi od sebe", rekao je Barbarez i dodao.

"Mogu li biti autoritet? Sigurno da mogu. Nadam se... Nisam ja bio samo kapiten na terenu nego i u privatnom životu. Ako imamo dobar respekt, to će sve funkcionisati dobro".

Barbarez se i sinoć oglasio na Instagramu i izazvao je novo oduševljenje bh. navijača porukom nakon što su se "slegle" emocije poslije zvaničnog predstavljanja ovog 52-godišnjaka na klupi bh. tima.

"Itekako sam ponosan što sam ovdje", napisao je Barbarez uz nekoliko fotografija s jučerašnje press konferencije.

Nakon toga uslijedili su brojni komentari oduševljenih navijača koji su poželjeli sreću Barbarezu u najvećem izazovu koji za njega slijedi nakon što je završio fudbalsku karijeru 2008. godine.

Oglasi

Oglasilo se i nekoliko poznatih ličnosti, a između ostalog to su bili Jusuf Nurkić, Frenkie, Alen Avdić, Benjamin Ćolić i mnogi drugi koji su također oduševljeni dolaskom Barbareza na selektorsku poziciju.

No, jedan komentar posebno je "ukrao pažnju" jer se oglasio i nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić koji je svojevremeno uz Barbareza bio jedan od najboljih napadača u Bundesligi.

I Klasnić je odlučio da reaguje na Barbarezovu objavu, te je selektoru naše reprezentacije poželio sreću u prvom trenerskom angažmanu u karijeri.

"Puno sreće brate", napisao je Klasnić jutros na objavu novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

   Komentar Ivana Klasnića na objavu Sergeja Barbareza

Barbarez će na klupi Zmajeva debitovati u junu kada naš tim očekuju dvije prijateljske utakmice. Prvo ćemo igrati protiv Engleske 3. juna u Newcastleu, a zatim šest dana kasnije u Empoliju igramo protiv Italije.

Takmičarske utakmice slijede u septembru kada počinje Liga nacija, a u tom mjesecu
će Barbarezovi izabranici igrati protiv Nizozemske i Mađarske.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Svaka cast za komentar!
1 0
Drakula
Hahahahahahaha a i boli nas k
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi