"Znao sam da njihov vratar zna 'zazujati', to se pokazalo presudnim"

Sergej Jakirović nakon Tobola

"Znao sam da njihov vratar zna 'zazujati', to se pokazalo presudnim"

M. Šljivak

HŠK Zrinjski savladao je večeras u Mostaru kazahstanski Tobol s 1:0 u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige.

Meč u Mostaru riješen je spektakularnim pogotkom Nike Jankovića. Sjajni vezista zabio je direktno iz kornera za veliko slavlje svojih kolega.

Uspjeh je samim tim i veći s obzirom na to da su Plemići igrali gotovo kompletno drugo poluvrijeme bez Josipa Ćorluke. Iskusni defanzivac isključen je u 55. minuti nakon drugog žutog kartona.

Nakon svega što se desilo trener prvaka Bosne i Hercegovine Sergej Jakirović itekako može biti zadovoljan pobjedom koja je Zrinjski približila play offu.

"Prava evropska utakmica po svemu. Svega je bilo. Odigrali smo jako dobru utakmicu, trebali smo dva razlike imati u prvom poluvremenu. Jeste, imali su prečku, ali bez izigrane akcije", rekao je Jakirović nakon meča i nastavio je priču:

"Crveni karton nas je presjekao. Morali smo se presložiti, ali bili smo hrabri. Tražio sam presing s igračem manje. Nagradio nas je taj gol Nike iz kornera, kojeg odavno nismo vidjeli".

"Uveli smo tri svježa igrača. Znao sam u kojem sustavu će igrati, tako idu u gostima. Primijetili smo da njihov vratar zna i zazujati. Hrabro izlazi, ali zna fulati. To se pokazalo presudnim. Tražili smo potom i drugi gol. Žao mi je što Bilbija ovo nije zabio glavom u nadoknadi".

Uvjeren je Jakirović da njegov tim može proći dalje. Učinit će sve da to bude tako.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Pogledat ćemo ovu utakmicu, izanalizirati šta možemo bolje. Protivnik će vjerovatno jurnuti. Nema straha, moramo biti spremni. Pokazali smo da možemo odigrati u gostima dobro. Vjerujem da možemo proći dalje u konačnici".

Revanš meč Tobola i Zrinjskog igra se narednog četvrtka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...znao si ti k*rac moj,nemate pojma,brukate se protiv ovih amatera iz Kazahstana...da vas vile ne pronosase sa golom kakav se daje jednom u 100 godina ne bi ni pobijedili...sramotna igra...
5 16
pitariistok
Kad trener hoce da uzme zasluge za euro gol igraca...eto ti si sad znao pa mu reko da puca na gol hahahhaa...odlucila majstorija Jankovica i kraj price
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi