Jorge Jesus ne voli mekušce u timu: Milinković-Savić se požalio, uslijedila je epska reakcija
Nevjerovatna scena iz Saudijske Arabije

Zanimljiva situacija

Jorge Jesus ne voli mekušce u timu: Milinković-Savić se požalio, uslijedila je epska reakcija

Midhat Šljivak

Poznati trener Jorge Jesus (69) vodi saudijski Al Hilal ka tituli prvaka Saudijske Arabije. Niz pobjeda nastavljen je protekle noći protiv Al Akhdouda (3:0), a ovaj meč obilježila je i zanimljiva scena s portugalskim trenerom i reprezentativcem Srbije Sergejem Milinkovićem-Savićem.

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić jedan je od fudbalera koji nipošto nisu željeli propustiti priliku da zarade ogroman novac u Saudijskoj Arabiji.

29-godišnji fudbaler prihvatio je poziv Al-Hilala u ljeto prošle godine. Uzeo je ogroman novac koji realno ne bi nigdje drugo mogao dobiti i zaustavio je sve špekulacije u velikom transferu u redove nekog od evropskih velikana.

Priče predsjednika Lazija Claudija Lotita da je odbijao ponude od 100 miliona eura pale su u vodu jer ga je prebogati Al-Hilal platio samo 40 i SMS se jako dobro snašao u Arabiji.

Ukupno je odigrao 32 meča, zabio je i asistirao po 11 puta, te ima veliko povjerenje trenera Jorgea Jesusa.

Oglasi

Međutim, 69-godišnji trener sinoć nije mogao vjerovati očima u ono što vidi od Srbina. Početkom utakmice protiv Al Akhdouda Milinković-Savić se požalio na povredu ruke s bolnom grimasom na licu to Portugalac nije želio prihvatiti.

Pokazao je na svoju ruku, a zatim je odmahnuo prema srpskom fudbaleru očigledno smatrajući da mu nije ništa i da jednostavno nastavi igrati.

Ova reakcija iskusnog stručnjaka nasmijala je mnoge. Ipak, Jorge Jesus je poznat kao trener koji ne voli mekušce na terenu i zbog toga je vjerovatno i uslijedila ovakva reakcija.

SMS je nastavio utakmicu bez većih problema i odradio je svih 90 minuta na terenu u pobjedi svog tima od 3:0.

Oglasi

Jorge Jesus iza sebe ima bogatu karijeru

Portugalac je u karijeri vodio brojne klubove. Naravno, većinu karijere je proveo u Portugalu, gdje je između ostalih vodio Bragu, Benficu i Sporting.

Pored ovih klubova radio je u brazilskom Flamengu, turskom Fenerbahčeu, a već je u sezoni 2018/2019 radio kao trener Al Hilala.

Od trofeja najviše je osvajao s Benficom. Tri puta je bio šampion Portugala, osvojio je još nekoliko trofeja, a dva puta je poražen u finalu Evropske lige.

Trofeje je osvajao i sa Sportingom i Fenerbahčeom. Uzeo je trofeje u Kupu, dok je s Flamengom u relativno kratkom periodu napravio nevjerovatne stvari i uz trijumf u prvenstvu uzeo je i Copa Libertadores, Superkup, Recopu i Cariocu.

Sada je na dobrom putu da dođe do titule s Al-Hilalom kojem je 2018. godine donio Super kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi