Na pomolu "državni udar": U velikanu su izgubili strpljenje, spremni za velike promjene

Juventus dovodi još jednog Srbina?

Na pomolu "državni udar": U velikanu su izgubili strpljenje, spremni za velike promjene

Edmir Škorić

Juventus je spreman da dovodi nove igrače kako bi se klub ponovo ravnopravno nosio sa drugim timovima u borbi za Scudetto, a i da se napokon napadne trofej u Ligi prvaka.

Juve je očajan ove sezone, na momente zablista, ali čini se da se nalazi u jako teškoj poziciji i da je već sada otpisan u borbi za titulu u Italiji, a pravo je pitanje može li klub na kraju izboriti osminu finala Lige prvaka pored PSG-a i Benfice.

Današnji meč s Maccabijem u Izraelu mogao bi dati neke odgovore, no i pored eventualne pobjede Stara dama će ostati u teškoj poziciji jer ima da odigra mečeve s Benficom u Lisabonu i sa PSG-om u svom Torinu.

Prije dvije godine Juve je pokušao da kupi Sergeja Milinković-Savića, a vezista Lazija sada je ponovo na meti Stare dame.

"Otići će u Juventus . Bit će to veliki hit nove sezone", pisali su tada italijanski mediji.

U praksi do transfera nije došlo, ali se tema opet aktivirala. Prije godinu dana klub se ponovo povezivao sa srpskim reprezentativcem, ali ni tada transfer nije uspio.

Oglasi

U Torinu se nadaju trećoj sreći i sada će opet pokušati kao nikad prije da angažuju još jednog igrača iz Srbije nakon Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

La Gazzetta dello Sport ne daje nikakve detalje o ponudi koju bi Juventus bio spreman dati rimskom Laziju. No, vjeruje se da da je s Milnković-Savićem ozbiljan i da će prve korake po tom pitanju učiniti tokom zimskog prijelaznog roka. Cilj? Osigurati transfer igrača čiji ugovor s Lazijem istječe u junu 2024.

Zašto Juventus traži sigurnost? Ovo ljeto timu su se, između ostalih, pridružili i Paul Pogba, koji je u prošlosti napravio sjajan posao u veznom redu. No, Francuz se trenutno oporavlja od povrede i ne zna se kada će se tačno vratiti.

Osim toga, u klubu se pitaju hoće li se uspjeti vratiti na svoju razinu nakon neuspješnog razdoblja u Manchester Unitedu. Pogba nije dovoljan. Također nije poznato šta je s Adrienom Rabiotom, kojem ugovor istječe na kraju sezone. Sve ukazuje na to da će Angel Di Maria napustiti ekipu.

Tu nastupa Milinković-Savić.

Oglasi

"Kvalitativan transfer u sredini terena, gdje su se posljednjih mjeseci pojavile najveće praznine. Juventus se fokusira na predviđanje budućnosti", stoji u članku. Iako u slučaju transfera to nije baš jasno. Novinari ističu kako Maurizio Sarri u nogometašu vidi ogroman potencijal. Transfer je moguć, ali samo pod uslovom da pristigne visoka ponuda.

Sergej Milinković-Savić došao je u Lazio 2015. godine. U klupskom dresu odigrao je preko 300 utakmica u kojima je postigao 62 gola i 59 asistencija.

Ove sezone nastupio je u 12 utakmica, postigao je četiri pogotka i sedam puta asistirao za golove svojih kolega. Ima i 35 nastupa za reprezentaciju Srbije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

SMS briljira iz meča u meč u dresu Lazija koji je sada zauzeo treće mjesto na tabeli sa 20 bodova.

Vjeruje se da će on biti samo jedan u nizu igrača koji će u "državnom udaru" pojačati Juventus i da će još nekoliko velikih igrača potpisati za Staru damu kojoj je zaista neophodna rekonstrukcija nakon svih problema i loših rezultata i igara posljednjih sezona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
On evo 5 godina prelazi iz tog Lazia u neki drugi klub!
2 0
denimen9
Moj omiljeni igrač sredine terena.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije