Sergio Ramos odabrao novi klub: Postoji i dogovor, odlazi kod svog starog prijatelja

I Španac "prelomio"

Sergio Ramos odabrao novi klub: Postoji i dogovor, odlazi kod svog starog prijatelja

Edmir Škorić

Sergio Ramos je cijelo ljeto bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om, ali sada je najzad, sudeći prema tvrdnjama španskih medija, pronašao novi klub.

Dugo se nagađa gdje će Ramos nastaviti karijeru. Želio je da se vrati u Sevillu, ali tamo ga nisu željeli, bilo je glasina i o povratku u Real Madrid nakon povrede Edera Militaa, ali i o odlasku u Inter Miami kod Lionela Messija.

Potom se posljednjih dana aktivirala priča o odlasku u Tursku u redove tamošnjeg velikana Galatasarayja, no čini se da je na kraju odabir pao na... Saudijsku Arabiju!

Čini se da ni Ramos nije ostao imun na poziv arapskih miliona. Njemu su ponudili godišnju platu od 15 miliona eura, a na Bliskom istoku će igrati sa svojim bivšim saigračem i velikim prijateljem Karimom Benzemom.

Benzema je još u junu potpisao za Al Ittihad, aktuelnog prvaka Saudijske Arabije, a zatim su došli N'Golo Kante, Jota iz Celtica, te bivši veznjak Liverpoola Fabinho.

Oglasi

Transfer rok u ovoj zemlji traje do polovine septembra i tamošnji velikani planiraju da dovedu još vrhunskih igrača, a Ramos bi mogao biti veliki sljedeći nogometaš koji će doći nakon Ronalda, Benzeme, Neymara...

Osim toga, očekuje se da i Liverpool prihvati ponudu Saudijaca za Mohameda Salaha, mada nije isključeno ni da Egipćanin na kraju odluči da ostane u Engleskoj barem do ljeta.

Opcija igranja u Saudijskoj Arabiji činila se najmanje privlačnom i za samog Ramosa i za njegovu partnericu Pilar Rubio. Udaljenost od Španije i životni stil zemlje bili su razlozi zbog kojih je Ramos odbijao da ode.

No, očito je na kraju donio odluku da ipak pređe u Saudijsku Arabiju. Sky Sports tvrdi da već postoji dogovor između Ramosa i Al Ittihada. Rijetko ko je mogao Ramosu ponuditi takvu platu, pa je Benzemina ekipa bez problema uvjerila Španca u dolazak.

37-godišnjak je u Parizu proveo samo dvije sezone, a prethodno je u Madridu igrao čak 16 godina. Osvojio je s Realom četiri trofjea Lige prvaka i pet naslova prvaka Španije, a jedan od najvećih uspjeha u karijeri mu je osvajanje Svjetskog prvenstva 2010. godine sa reprezentacijom Španije.

Što se tiče njegove avanture u Parizu, osvojio je dva naslova prvaka Francuske, te Superkup Francuske. Kao igrač Seville nije imao nijedan trofej, a vidjet ćemo može li neki trofej osvojiti na Bliskom istoku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi