Htio karijeru završiti u Sevilli, čekali su 18 godina osvetu i na brutalan način Ramosu slomili srce

Ramosova želja neće biti ispunjena

Htio karijeru završiti u Sevilli, čekali su 18 godina osvetu i na brutalan način Ramosu slomili srce

Endin Čaušević

Sergio Ramos od subote je i zvanično slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om. Na stolu ima nekoliko ponuda koje se teško odbijaju, ali njegova jedina želja je da se vrati kući. Međutim ono što je uradio prije skoro 20 godina će čini se sve pokvariti i zauvijek ugasiti njegovu nadu i želju za povratkom kući.

Ramos je prethodne dvije sezone proveo u PSG-u s kojim nije uspio da dogovori nastavak saradnje iako je bio poprilično standardan u sezoni iza nas.

No, za ovog 37-godišnjaka nije problem naći novi klub jer na stolu ima nekoliko bogatih ponuda, ali Ramos ovaj put želi sa suprugom Pilar donijeti odluku koja je najbolja za cijelu porodicu jer su mu oni sada na prvom mjestu.

Poznato je da Ramos ima ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država, no on očito ne želi biti tako predaleko od porodice koja živi u Madridu gdje njegova supruga Pilar radi kao novinarka.

Španski mediji pišu da je Ramosova jedina želja da se ovog ljeta vrati u tu zemlju, a na sve načine pokušava karijeru završiti u Sevilli gdje je i ponikao.

Oglasi

Ramos ne krije da želi da potpiše za Sevillu i pokušava se izboriti za ugovor u tom klubu u kojem je i počeo blistavu karijeru. Činilo se da će dobiti sretan kraj, no iz Andaluzije su ga uzdrmali svojim odgovorom.

Marca piše da od Ramosovog povratka kući neće biti ništa jer u Sevilli nisu zaboravili ono što je on uradio prije skoro 20 godina. Naime, Ramosu ne mogu da oproste odlazak u Real Madrid na ljeto 2005. godine jer su ga tada molili da ostane, a on ih je odbio.

Ramosa su navijači Seville žestoko izviždali svaki put kada bi igrao na njihovom stadionu, a ne pomaže ni činjenica da je on slavio golove protiv bivšeg kluba i izjavama omalovažavao Sevillu.

Skoro 20 godina kasnije to mu se itekako osvetilo jer u Sevilli ne žele da se Ramos vrati i tu završi karijeru jer smatraju da svojim potezima to uopšte nije zaslužio.

Odgovor Seville je Ramosu slomio srce, ali i on je to uradio klubu i navijačima odlaskom u Real Madrid i čini se da je sada na toj relaciji rezultat 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Marca navodi da je Ramos primoran razmotriti druge opcije, a kako stvari stoje najbliži je trenutno odlasku u Inter iz Miamija gdje će se priključiti nekadašnjim rivalima iz Barcelone Lionelu Messiju i Sergiju Busquetsu.

Ramos je u dresu Seville odigrao ukupno 49 utakmica i dao je tri gola. Na ljeto 2005. godine za 27 miliona eura potpisao je za Real Madrid u kojem je igrao čak 16 godina i osvojio sve što je mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi