"Seria A je u fudbalu bila kao što je danas NBA u košarci"

Legendarni Emre o vremenu dok je igrao za Inter

"Seria A je u fudbalu bila kao što je danas NBA u košarci"

Endin Čaušević

Legendarni turski fudbaler Emre Belezoglu još uvijek nema namjeru da ide u penziju iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 38. rođendan.

Emre se na sceni pojavio prije 22 godine kada je debitovao u dresu Galatasarayja. Ovaj vezni fudbaler je za ovaj tim igrao sve do 2001. godine, a onda je odlučio karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A. Emre je na stolu imao nekoliko primamljivih ponuda, no na kraju je izabrao Inter.

U dresu Intera igrao je četiri godine i pružio nekoliko sjajnih partija. Na ljeto 2005. godine put ga je odveo u Newcastle United, a nakon toga napravio je nešto što mu navijači Galate nikada neće oprostiti, zaigrao je za Fenerbahče.

Emre se u intervjuu za italijanske medije prisjetio vremena dok je nastupao za Inter u vrijeme kada je italijanska Serija A bila zaista najjača liga u Evropi. Turski veteran je priznao da ostaje žal što nije duže ostao na Apeninima, ali je poručio da će Inter uvijek biti u njegovom srcu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Italijanski fudbal nije kao što je nekada bio. Seria A u fudbalu bila kao što je danas NBA u košarci. Sada druge evropske zemlje ulažu mnogo više novca i Italija teško drži korak za njima. Inter će uvijek biti u mom srcu. Tada sam prvi put napustio Tursku i doživio sam mnogo sjajnih uspomena", rekao je Emre.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi