Rapsodija Juventusa, šok za Lazio
FOTO: EPA

Uzbudljiva noć u Seriji A

Rapsodija Juventusa, šok za Lazio

Haris Zilić

Navijači Juventusa itekako mogu biti zadovoljni startom nove sezone jer su njihovi ljubimci odigrali sjajan meč protiv Udinesea u prvom kolu Serie A. Prikazali su Torinezi veoma dobru i efikasnu igru.

Stara dama je gostovala u Udinama i slavila sa 3:0.

Da će ovo biti dobra noć za Juve dalo se naslutiti već u drugoj minuti kada Chiesa pogađa za 0:1 na asistenciju Vlahovića.

Nakon toga sve ozbiljniji napadi Juventusa, a drugi gol stiže u 20. minuti. Dosuđen je penal, a siguran realizator za 0:2 bio je Vlahović.

U finišu prvog poluvremena u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena i treća lopta u mreži golmana Silvestria za 0:3 pogodio je Rabiot.

U nastavku se očekivao brodolom Udinesea, ali Juve kao da je spustio ručnu.

Oglasi

Odigrali su rutinski drugo poluvrijeme sačuvali prednost i na kraju konačnih 0:3.

U drugom meču od 20:45, Lazio je doživio šok na gostovanju kod Leccea.

Vodili su Rimljani 0:1 golom Immobilea iz 26. minut utakmice, ali u finišu preokret domaćina.

Prvo je Amlqvist pogodio za 1:1 na asistenciju Glla u 85. minuti, a dvije minute kasnije Di Francesco pogađa za 2:1 i veliko slavlje Leccea. To je bio i konalan rezultat utakmice.

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese - Juventus 0:3

Lecce - Lazio 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti