Majstorica u Seriji A igra se naredni vikend
FOTO: EPA

Nije sezona gotova

Majstorica u Seriji A igra se naredni vikend

H. Zilić

Regularni dio italijanske Serije A završen je, ali očekuje nas majstorica za opstanak, dakle još jedna utakmice u Seriji A ove sezone.

Prije početka sezone u junu 2022. godine Italijani su donijeli pravilo prema kojem dvije ekipe koje imaju isti broj bodova u borbi za titulu i borbi za opstanak igraju majstoricu na neutralnom terenu.

Ovo pravilo se odmah upotrijebilo u prvoj sezoni.

Spezija i Verona su sezonu završilism a 31 osvojenim bodom i očekuje ih utakmica za opstanak.

Da su ranija pravila na snazi, Spezija bi ostala zbog bolje gol razlike.

Kako pišu italijanski mediji, tačnije Tutomercato, majstorica će se igrati u nedjelju 11. juna na neutralnom terenu.

Oglasi

Tačan temrin, ali i stadion domaćin objavit će se početkom naredne sedmice.

Poznate su karte za Evropu. Juventus će od naredne sezone igrati Konferencijsku ligu, dok će Roma u Evropa ligu. Tako će Stara dama iz Torina igrati treće po snazi UEFA-ino takmičenje.

Od ranije je poznato da Atalanta ide u Evropa ligu, Napoli je prvak i ide u Ligu prvaka, a pored Napolitanaca u Ligu prvaka će Lazio, Inter i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija može imati i osam timova u Evropi u slučaju da Fiorentina osvoji Konferencijsku ligu išla bi naredne sezone u Evropa ligu.

Novi članovi Serie A su Genoa i Frosinone dok će se u finalu play-offa Serie B za posljednje mjesto koje vodi u Seriu A boriti Bari i Cagliari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi