Šerif Hasić produžio saradnju sa Bratstvom iz Gračanice

Šerif Hasić produžio saradnju sa Bratstvom iz Gračanice

E. Škulj

Dvadesetdevetogodišnji Šerif Hasić produžio je ugovor sa ekipom Bratstva iz Gračanice.

Ovaj beskompromisni borac sredine terena koji jednako dobro može da pokrije i poziciju stopera je nakon pola godine provedenih u Gračanici odlučio da nastavi saradnju sa ekipom Bratstva. 

''Ovo je jedan od rijetkih klubova u BiH u kojem se poštuje dogovor. Načelnik je veoma korektan kao i ljudi u klubu. Navijači su uvijek uz klub i bodre nas svaku utakmicu što je veoma bitno. Kostur ekipe iz prošle sezone je tu, a stiglo je i nekoliko prinova koji žele izboriti svoje mjesto u timu. Šef stručnog štaba Nusret Muslimović je izuzetno korektan čovjek i odlučio sam da nastavim saradnju sa ovim klubom'', rekao je Šerif Hasić u izjavi za SportSport.ba. 

Ekipa Bratsva iz Gračanice je prošlu sezonu okončala na sedmoj poziciji sa 45 bodova, a u novoj sezoni želi biti u samom vrhu Prve lige Federacije BiH i boriti se za plasman u elitni rang bh fudbala. Tim iz Gračanice je startao sa pripremama za novu sezonu 28. juna 2017. godine, a već danas ih očekuje i prvi kontrolni susret sa ekipom Budućnosti iz Banovića, dok će u srijedu 12. jula Bratstvo odmjeriti snage i sa ekipom Slavena u Živinicama. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Hasić je posljednjih pola godine proveo u ekipi Brastva odakle je stigao iz kakanjskog Rudara, a ranije je nosio još dres Mladosti DK, Podgrmeča, Slobode, Krajišnika, Zvijezde, Novog Pazara, Kriensa i Junaka iz Sinja, dok je ponikao u redovima zeničkog Čelika. U dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je tri nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi