Potvrđena velika promjena u Seriji A, ali mnogi su razočarani: "Neću je više nikada gledati!"

Uveden play-off

Potvrđena velika promjena u Seriji A, ali mnogi su razočarani: "Neću je više nikada gledati!"

Edmir Škorić

Italijanski nogometni savez (FIGC) potvrdio je da će se od sezone 2022/23 igrati play-off za prvaka u slučaju da ekipe budu bodovno izjednačene.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina već je neko vrijeme forsirao promjenu i ona je danas formalno potvrđena na sastanku Izvršnog odbora krovne kuće italijanskog nogometa.

To znači da će dvije ekipe koje završe s jednakim brojem bodova na vrhu tabele ići u play-off kako bi se odlučilo o prvaku Serije A. Igrat će se jedan meč, neće biti produžetaka, pa ako bude izjednačeno nakon 90 minuta, izvodit će se penali.

Ovo će se odnositi samo u slučaju borbe za Scudetto, pa ako ekipe budu bodovno izjednačene u borbi za evropsko mjesto, o tome će ipak odlučivati međusobni omjer.

Scudetto je u prošlosti dodijeljen play-offom samo jednom, kada je Bologna pobijedila Inter s 2:0 u junu davne 1964. godine.

Na ovaj način u Italijanskom nogometnom savezu vjeruju da će uzbuđenja u budućnosti biti mnogo više, te da bismo mogli svjedočiti velikim dramama i utakmicama za historiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, sportska javnost u Italiji nije pretjerano oduševljena promjenom. Među mnogim komentarima na društvenim mrežama, izdvojit ćemo neke:

"Ovo je preglupo, ja više nikada neću gledati Seriju A", "Šteta što se ne prave stvarne promjene kako bi poboljšali ligu umjesto ovih trikova kao što su doigravanje i promjena logotipa", a većina smatra da bi trebalo početi raditi na novim stadionima i infrastrukturi te da u tome leži najveći problem italijanskog nogometa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hakim_ziyech22
Kakav naslov
5 0
Bhf
Ja pratim fudbal godinama,i neznam dali se h poslednjih 15 godina desilo u bilo kojoj ligi petice da dva kluba imaju isto bodova.U slucaju da se to i desi,neznam u cemu je problem da se igra play off?Ko je bolji nek pobjedi,
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi