Italijani kao Italijani: Usred sezone promijenjeno stanje na tabeli Serije A

Nakon žalbi

Italijani kao Italijani: Usred sezone promijenjeno stanje na tabeli Serije A

Admin Čaušević

Čini se da niti jedna sezone Serije A ne može završiti bez nekog skandala. 

Nakon uložene žalbe odlučeno je da se već registrovana utakmica Udinese - Salernitana igra ponovo.

Utakmica koja se trebala igrati 21. decembra nije odigrana jer se Salernitana nije pojavila zbog velikog broja pozitivnih slučajeva koronavirusa. Tada je klub sa Juga Italije kažnjen s oduzimanjem 1 boda, a meč je registorvan s 3:0 za Udinese.

S ovom odlukom došlo je i do promjena na tabeli. Salernitana sada ima 13 bodova te za zonom ispadanja kasni osam bodova nakon što joj je vraćen 1 bod.

Nakon što su Udineseu oduzeta tri boda popularne Zebre iz Udina su pale na 15. mjesto sa 24 boda i sada samo na +3 u odnosu na zonu ispadanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odbijena je i žalba Intera da se utakmica protiv Bologne registruje s 0:3 nakon što nije odigran susret planiran za 6. januar.

To znači da će se na stadionu Dal'Ara igrati meč, a tačan termin tek treba da se odredi pošto će se Nerazzurri žaliti Kolegiju za garanciju sporta, posljednjoj sudskoj instanci kada je u pitanju sport na Apeninima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi