Setien je potpisao do 2022., ali njegova sudbina u Barci zavisi od Lige prvaka?

Mogao bi jako brzo napustiti Nou Camp...

Setien je potpisao do 2022., ali njegova sudbina u Barci zavisi od Lige prvaka?

Quique Setien je radio odlične stvari na klupi Betisa, a onda je, nakon odlaska Ernesta Valverdea, dobio priliku voditi jedan od najvećih klubova na svijetu, Barcelonu.

Potpisao je Setien sa Barcelonom ugovor do ljeta 2022. godine, a debi na klupi katalonskog giganta je imao jučer kada je njegov tim dosta teško na Nou Campu savladao (1:0) Granadu.

Ima Setien vremena da "složi kockice", ali bi se vrlo lako moglo desiti da kormilo Barce napusti nekon samo pola godine, bez obzira na ugovor koji je potpisao.

BeIN piše da će iskusni španski stručnjak ostati na kormilu Barcelone i nakon završetka tekuće sezone samo ako osvoji Ligu prvaka.

U slučaju da se to ne dogodi, navodno je već spremna njegova zamjena, a to je legenda kluba Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je, vjeruje se, bio prvi izbor čelnika Katalonaca i da zamijeni Valverdea, ali nekada sjajni veznjak još uvijek nije bio spreman za ovakav izazov.

Čini se ipak da će vrlo brzo Xavi biti spreman preuzeti kormilo ekipe Barcelone, ali će dosta toga zavisiti i od rezultata Quiquea Setiena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Glupa je ova prica oko ovog kluba ! Mes kva kva un prc club ! Sami sebi nabili neki euforican nadimak ! Halo bolan ! Prvo morate postati klub , da bi bili vise od kluba ! A nisu niti jedno niti drugo !
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi