Ševčenko ponizio Srbiju, pa izjavom pokazao koliki je gospodin

Ševčenko ponizio Srbiju, pa izjavom pokazao koliki je gospodin

Edmir Škorić

Ukrajina je sinoć razbila Srbiju sa 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektor domaće selekcije Andrej Ševčenko izjavom je pokazao da je veliki gospodin.

Srbija od 2006. godine nije doživjela teži poraz, a Ukrajinci su i sami očekivali puno teži meč.

"Bilo je iznenađujuće. Ali, kao što sam rekao, pripremili smo utakmicu dobro. Znamo Srbiju, znamo ko kako igra. Bilo je malo promjena, ali ono što su dali moji igrači je bilo zaista nevjerovatno. Čini mi se, sa ovakvom igrom, da smo protiv bilo koga drugog igrali, pobijedili bismo. Naravno, svaki gol je važan. Znamo koliko je jaka Srbija kao glavni konkurent. Ovo je veliki korak za nas", analizirao je selektor Ukrajine i onda dodao:

"Srbija nije zaslužila ovaj rezultat, jer znam koliko je Srbija jak tim. Bila je odlična utakmica za nas i naravno da smo zadovoljni jer su ovo bitna tri boda za nas", rekao je Ševčenko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi