Trener pozvao navijača na razgovor sa fudbalerima: Skočio je sa tribine, par riječi je bilo dovoljno

Nakon vrijednog trijumfa u prvenstvu

Trener pozvao navijača na razgovor sa fudbalerima: Skočio je sa tribine, par riječi je bilo dovoljno

Haris Zilić

Fudbaleri Shelbournea najprijatnije iznenađenje su u irskoj Premier diviziiji na startu nove sezone, a većina zasluga ide legendarnom Damienu Duffu.

Bivši irski reprezentativac i bivši fudbaler Chelseaja radi odlične stvari i u trenerskom poslu.

U 13. kolu Premier divizije Shelbourne je sinoć u malom derbiju savladao St. Particks sa 1:0 pogotkom Martina iz 33. minute susreta.

Ovim trijumfom Shelbourn je ostao lider na tabeli sa 25 bodova, tri više od Derry Citya.

Shelbourne se prije tri godine vratio u društvo najboljih, a čini se da svake godine preskaču po tri stepenice. Prvo su bili semdoplasirani 2022. godine, zatim četvrtoplasirani prošle godine, a sada su lideri na tabeli.

Podsjetimo, u Irskoj se prvenstvo igra kalendarski od kraja februara do početka novembra, tako da je zimska pauza ujedno i pauza između dvije sezone.

Oglasi

Da u Shelbourneu vlada fenomenalna atmosfera pokazala je i scena nakon utakmice protiv St. Patricksa.

Duff je pzovao vođu navijača Shelbournea da siđe sa tribina i pridruži se njemu i igračima u razgovoru nakon utakmice.

Ovaj potez Duffa izazvao je dosta pozitivnih reakcija, a i irski klub je pokazao da bez navijača ne bi sigurno bilo ni ovih sjajnih rezultata na startu nove sezone.

Oglasi

Shelbourne je osnovan 1895. godine i jedan je od najstarijih klubova u Republici Irskoj.

Klub u svojim vitrinama ima i 13 titula prvaka Irske, a posljednju su osvojili 2006. godine nakon čega je bilo dosta godina tubulencije i ispadanja u niži rang.

Sedam puta osvajal i irski FAI Kup, a posljednji trofej u tom takmičenju bio je 2000. godine, tako da su sa 20 trofeja među najtorfejnijim klubovima u Republici Irskoj.

Ekipa je odigrala i 53 utakmice na evropskoj sceni, a naredne sezone će nastupati u kvalifikacijama Konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi