Milina za oči: Sarajevo izgleda jako moćno!

Sigurna pobjeda protiv Shkendije

Milina za oči: Sarajevo izgleda jako moćno!

Esmer Oštraković

Fudableri Sarajeva ostvarili su pobjedu i u drugoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu, a ovaj put bili su bolji od Shkendije sa 2:0.

Prva prilika na ovom susretu viđena je u 10. minuti. Kyeremeh se našao u sjajnoj poziciji, ali kada je krenuo da šutira napravio je prekršaj u napadu.

Dvije minute kasnije Sarajevo dolazi do vodstva. Prelijepu akciju, koja je krenula od golmana Šahinovića, napravili su igrači tima sa Koševa, a gol je postigao Avramovski.

Četiri minute kasnije nova dobra prilika za Sarajevo, ali bez promjene rezultata. Prvu pravu priliku ekipa Shkendije imala je u 17. minuti, ali Šahinović je intervenisao.

Moglo je Sarajevo do drugog gola u 21. minuti. Ziljkić je uradio sve sjajno, šutirao je majstorski, ali pogađa stativu.

Jako dobru priliku Shkendija je imala u 28. minuti, ali i tada se Šahinović pokazao jako dobro. Dvije minute kasnije Trako je šutirao glavom, ali pored gola.

Oglasi

Već naredni napad donosi dobru priliku za protivnike Sarajeva, ali ponovo Šahinović interveniše fenomenalno i čuva vodstvo svoje ekipe.

Čak tri prilike u 20 sekundi imali su igrači Shkendije u 33. minuti, ali sjajno su reagovali igrači Sarajeva i zaustavili su napade svojih protivnika.

Prazan gol u 41. minuti promašio je jedan igrač Shkendije. Naime, nakon povratnog pasa u sredinu, gol je bio prazan, ali igrač Shkendije pogađa stativu.

Odmah u narednom napadu Sarajevo kažnjava taj promašaj. Lijepa akcija koju je na kraju u gol pretvorio Ziljkić.

Na samom otvaranju drugog poluvremena jako dobra prilika za Sarajevo. Avramovski je podvalio loptu, ali udarac Oliveire brani golman Shkendije.

Jako lijepu akciju napravili su igrači Sarajeva u 58. minuti, ali je loše šutirao Beganović, te se rezultat nije mijenjao.

Dvadeset minuta prije kraja Sarajevo je imalo dvije dobre prilike, ali se prvo istakao golman Shkendije, a zatim drugi udarac ide visoko preko gola.

Dobru kontru napravili su igrači Sarajeva u 78. minuti, ali Varešanović je slabo šutirao i lopta ide pored gola.

Do kraja utakmice niej bilo ozbiljnijih prilika, te je utakmica završena pobjedom Sarajeva od 2:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samoLagano
dobro je sarajevo iskreno, sami navijacima da kazem bez ikakvog omalavazavanja nemoj te zanositi toliko i sebe i tim i sa dudicem je krenulo top i onda flop, sacekajte dok vidimo sarajevo na uvanicnim tekmama u evropi, a za sada sarajevo stvarno izgleda savrseno
8 1
Ecosport
Imali ste sreće, Škendija fulila dosta dobrih prilika
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi