Sinoć bio junak reprezentacije, jutros saznao da će zaigrati u drugoj najjačoj ligi Evrope!

Sjajni dani za Izraelca

Sinoć bio junak reprezentacije, jutros saznao da će zaigrati u drugoj najjačoj ligi Evrope!

E. Ganibegović

Kraj je sezone i ostalo je još samo da se odigra završnica Lige nacija (sutra), te utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EURO. Neki igrači će s pjesmom na odmor, a jedan od njih je i junak ove priče.

Fudbalska reprezentacija Izraela sinoć je na vrlo težak i nezavidan način stigla do trijumfa protiv Bjelorusije koja ih je ugostila na neutralnom terenu, u Mađarskoj.

Radilo se o utakmici u grupi I, a Izrael je rezultatom 1:2 stigao do prve pobjede u ovim kvalifikacijama i to golovima u samom finišu utakmice.

Bjelorusija je povela preko Ebonga već u 16. minuti. Izrael je do izjednačenja stigao preko Weissmana iz penala u 85., da bi sedam minuta kasnije pobjedu gostima donio Gloukh.

Jutro nakon što je postigao bitan gol za reprezentaciju Izraela, 27-godišnji Shon Weissman saznao je nove dobre vijesti - iduće sezone igrat će u Primeri.

Oglasi

On je, naime, prethodnu sezonu proveo na posudbi u Granadi koja je završila prva na tabeli u Segundi, te će naredne sezone ponovo igrati u najjačem rangu španskog fudbala. 

S druge strane, Real Valladolid, njegov klub s kojim je pod ugovorom, ispao je iz Primere, ali je Granada odlučila da otkupi njegov ugovor i zadrži ga u svojim redovima. Radi se o iznosu od tri i po miliona eura, a posao će biti zaključen čim se otvori prijelazni rok.

Bit će to najveći izazov u karijeri za Weissmana koji je ranije nosio dres Wolfsbergera u Austriji, te Maccabi Haife, Kiryata, Maccabi Netanyje i Hapoel Acre u rodnoj zemlji. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Treba reći i to da neće biti prvi put da igra u Primeri, s obzirom na to da je na jesen nastupio 15 puta za Valladolid i postigao jedan pogodak, no očito se nije dokazao, a sada će imati novu šansu za to.

Za reprezentaciju Izraela je na 28 utakmica postigao pet pogodaka, a šansu za novi imat će već za dva dana kada njegova selekcija igra protiv Andore utakmicu 4. kola kvalifikacija za EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti