Šimunović: Nisam ja Bosanac, ja sam Hrvat

Kriza identiteta

Šimunović: Nisam ja Bosanac, ja sam Hrvat

Stoper Celtica Jozo Šimunović, koji nikada nije dočekao debi za reprezentaciju BiH uprkos promjeni sportskog državljanstva, izazvao je zanimljivu raspravu na Twitteru. 

Njegov klub je objavio fotografiju Šimunovića sa Benkovićem, novopridošlim pojačanjem iz Leicestera, uz dva emotikona zastava Hrvatske što je zbunilo pratioce ovog škotskog kluba.

Navijači su počeli postavljati komentare u kojim su se pitali "zar Šimunović nije Bosanac?", a sve je otišlo toliko daleko da se i sam fudbaler odlučio oglasiti i retvitovati.

"Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac", poručio je Jozo Šimunović, koji je čak "Croatian" napisao velikim, a "Bosnian" malim početnim slovom.

Jozo Šimunović svakako nije bio prvi fudbaler koji je promijenio sportsko državljanstvo da bi nastupao za drugu reprezentaciju, ali je svakako jedan od rijetkih koji su se i nakon toga drugi put predomislili.

Na kraju, Šimunović ne igra ni za BiH ni za Hrvatsku, a šta se konkretno tu izdešavalo ostat će velika misterija.

Top Komentari

AMKO
Falo bogu da nisi Bosanac
147 5
Slay
Ti si kurac i nista drugo
124 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti