Iz bolničke sobe: Dirljiv govor Siniše Mihajlovića igračima Bologne

Vratila se bolest

Iz bolničke sobe: Dirljiv govor Siniše Mihajlovića igračima Bologne

Edmir Škorić

Bologna je na svom YouTube kanalu objavila snimku videopoziva tokom kojeg se Siniša Mihajlović obratio svojim igračima uoči utakmice protiv Milana.

Sada već drugoplasirani Milan, pošto je Napoli pobijedio Atalantu u Bergamu i preuzeo vrh tabele, ugostit će u ponedjeljak navečer na San Siru ekipu Bologne. Tamo je trebao biti i bivši Milanov trener Siniša Mihajlović, ali srbijanskom stručnjaku se vratila leukemija i on je na liječenju.

Međutim, u subotu je video pozivom stupio u kontakt sa igračima Bologne i ostatkom ekipe, te im je održao dirljiv govor.

"Fizički neću biti s vama, ali psihički sam uvijek tu uz vas. Moja soba je opremljena za sve utakmice. U stalnom sam kontaktu sa stručnim štabom. Siguran sam da ćete se boriti, a ja ću vas iz svoje bolničke sobe žustro podržavati i zajedno možemo uspjeti".

"Ovu bolest smo već jednom pobijedili, tako da ne sumnjam da to možemo ponoviti. Život nije ravna crta, ima zaokreta, uspona i padova, čak i iznenadnih rupa u koje padneš, ali moraš da ustaneš i da nastaviš put", dodao je Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoje dva puta kojima možete ići. Jedan je destruktivan kada se žalite i izgubite vjeru. Drugi je konstruktivan, kada gledate pozitivnu stranu stvari. Držite se toga", poručio je srbijanski trener koji je dodao da živi u sobi od tri kavrata.

"Ovo je privremeno stanje, pobijedit ću bolest. Vjerujem u doktore, treba mi entuzijazam, a ne zabrinuta lica. Znam da ću pobijediti. Moramo biti zajedno. Ako šta trebate, stojim vam na raspolaganju. Znam da je teška situacija s rezultatima i igrom, ali prebrodit ćemo i to. Milan će imati podršku 60.000 navijača, ali i njima neće biti lako protiv nas", dodao je Miha.

Top Komentari

azz33333
Kako drugoplasirani debilu kad milan ima bolji medjusobni duel?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi