Odlazi Lewa, ali nema problema: 'Zvijer' bi mogla učiniti da Poljaka brzo zaborave u Minhenu
Foto - EPA

Bayern ima plan

Odlazi Lewa, ali nema problema: 'Zvijer' bi mogla učiniti da Poljaka brzo zaborave u Minhenu

M. Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (33) sve je dalje od Bayerna i kako stvari trenutno stoje on bi karijeru mogao nastaviti u Barceloni.

Očigledno se 33-godišnji Poljak zasitio života u Minhenu. Nakon osam godina želi isprobati nešto novo i neće biti nikakvo iznenađenje ako ga od naredne sezone ne budemo gledali u dresu bavarskog velikana.

Bayern već razmatra potencijalne opcije za napad u narednoj sezoni, a novo ime koje se pojavilo je Belgijanac Romelu Lukaku.

Sjajni napadač nije u prvom planu kod Thomasa Tuchela u Chelseaju. Vidno je njegovo nezadovoljstvo zbog toga i nakon samo jedne sezone bi mogao napustiti Stamford Bridge.

Bayern bi rado vidio Lukakua u svojim redovima kao zamjenu za Lewandowskog. Međutim, njegov dolazak je poprilično komplikovan jer bi koštao previše novca.

Oglasi

Nije poznata cifra koju bi tim iz Londona tražio za Lukakua, ali s obzirom na to da su ga platili 110 miliona eura u ljeto prošle godine, cifra bi svakako bila ogromna.

Također, Lukaku ima godišnju neto platu od 12 miliona eura. Sve ovo znatno otežava njegov eventualni potpis, ali Bayern je poznat kao klub koji radi fantastičan posao s finansijama i vjerovatno bi se našlo neko rješenje da se posao završi.

Ipak, prije svega potrebno je da se okonča saga oko Lewandowskog. On je još godinu dana vezan ugovorom za njemačkog prvaka i s njim se razgovara o eventualnom produženju saradnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ona za sada nije izvjesna. Sve su glasnije špekulacije da Lewa želi otići i vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti. Lukaku bi svakako bio adekvatna zamjena jer se radi o zaista čudesnom napadaču.

Treba istaći da se pored Lukakua s Bayernom povezuje još nekoliko sjajnih napadača među kojima su Darwin Nunez i Patrick Schick.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa mogu dovesti Nemanju Bilbiju biće najbolji strijelac u toj kukuruz ligi
0 4
Gvardijan
Ni priblizna zamjena za Levandovskog.Lukaku je u jako silaznoj putanji svoje karijere.Naravno to je moje licno misljenje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi