Sarajevo i Široki Brijeg saznali posljednjeg evropskog protivnika!

Završena sezona

Sarajevo i Široki Brijeg saznali posljednjeg evropskog protivnika!

A. Čaušević

Sarajevo, Široki Brijeg i Velež će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za novoformirano takmičenje - UEFA Konferencijsku ligu. 

Zahvaljujući povoljnom koeficijentu Sarajevo i Široki Brijeg će imati status nositelja, a večeras su saznali posljednjeg mogućeg protivnika.

U finalu doigravanja za Konferencijsku Ligu iz Sjeverne Irske Larne je pobijedio Cliftonville s rezultatom 3:1 i tako stigao do historijskog rezultata.

Larneu će to biti prvi izlazak na euroscenu u klupskoj historiji. Junak sa dva gola je bio McDaid, treći gol je delo Lyncha, dok je jedini strijelac za Cliftonville bio O'Connor.

Od ranije su poznati mogući protivnici Sarajeva i Širokog Brijega. Radi se o sljedećim ekipama: Beridablik (Island), St. Joseph (Gibraltar), Milsami (Moldavija), Kauno Žalgiris (Litvanija), Rigas (Latvija), Inter Turku (Finska), Sileks (Sjeverna Makedonija), Racing Luxembourg (Luksemburg), Swift Hesperange (Luksemburg), Bohemians (Republika Irska), Sligo (Republika Irska) i Struga (Sjeverna Makedonija).

Oglasi

Zatim su tu još timovi: Sfintu Gheorge (Moldavija), Birkirkara (Malta), Vlameria (Latvija), Ararat (Armenija), Vllaznia (Albanija), Dinamo Batumi (Gruzija), Urartu (Armenija), Glentoran (Sjeverna Irska), Honka (Finska), Dila Gori (Gruzija), Gagra (Gruzija), Saint Julia (Andora), Llapi (Kosovo), Mons Calpe (Gibraltar), Paide (Estonija), Dečić (Crna Gora), Podgorica (Crna Gora) i Newtown (Vels).

Klubovi s Koševa i Pecare će za nastup u prvom pretkolu dobiti po 150.000 eura te 100.000 za izborene učešće u Konferencijskoj ligi.

Žrijeb prvog pretkola je 15. juna, a mečevi će se igrati 8. i 15. jula. Borac i Velež koji nisu nositelji u prvom pretkolu Lige prvaka, odnosno Konferencijske lige će također evropske rivale saznati istog dana kada Sarajevo i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lista mogućih protivnika Borca izgleda ovako: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorets Razgrad (Bugarska), Malmo (Švedska), Cluj (Rumunija), Legia Warszawa (Poljska), Sheriff Tiraspol (Moldavija), Ferencvaroš (Mađarska), Shkendija (Sjeverna Makedonija), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris Vilnius (Litvanija), Alashkert (Jermenija), Flora Tallin (Estonija) i Budućnost iz Podgorice (Crna Gora).

Rođeni su se u Evropu vratili poslije 33 godine i igrat će s jednim od sljedećih ekipa: Maribor (Slovenija), Fehervar (Mađarska), Dundalk (Republika Irska), Suduva (Litvanija), TNS (Vels), Spartak Trnava (Slovačka), Domžale (Slovenija), KI Klaksvik (Farska Ostrva), KuPS (Finska), Hafnarfjordur (Island), Sutjeska (Crna Gora), Santa Colona (Andora), Partizani (Albanija), Laci (Albanija), Europa (Gibraltar), Liepaja (Latvija), Hibernians (Malta), Levadia (Estonija), Drita (Kosovo), La Fiorita (San Marino), Stjarnan (Island), Puskas Akademia (Mađarska), Slask (Poljska), Shkupi (Sjeverna Makedonija), Petrocub (Moldavija), Runavik (Farska Ostrva), Coleraine (Sjeverna Irska), Tre Penne (San Marino), Žilina (Slovačka) i Bala Town (Vels).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Szentharomsvag
Ovo nisu evropske nego predevropske utakmice, dok god se ne kvalifikuju. Treba se čuvat vazda goropadnih maltežana i luksemburžana. Ako ih gazda pusti taj dan da igraju, a ako ne budu zadovljni bakšišem, mogli bi žestoke probleme sarajvu i lištici napravit. Yebeni su konobari, vazda na nogama. Puno je to kondicije.
12 2
Tz_Niko75
Pa dobro, ima tu i malo tezih protivnika. Pogotovu Borcu i Velezu ce bit tesko.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije