Sitni detalj koji govori mnogo: Pjanić odmah osjetio razliku između Messija i Ronalda

Debitovao za Barcelonu

Sitni detalj koji govori mnogo: Pjanić odmah osjetio razliku između Messija i Ronalda

A. Čaušević

Miralem Pjanić je protiv Villareala upisao svoj prvi nastup u La Ligi. Bh. reprezentativac je priliku za igru dobio u posljednjih 15-ak minuta meča.

Već duže vremena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su veliki rivali, a Pjanić je jedan od rijetkih koji je imao i ima priliku da dijeli svlačionicu s fudbalerima koji su obilježili jednu eru.

Dok je bio u Juventusu Ronaldova glad za golovima je spriječavala da izvodi slobodne udarce jer Portugalac nije birao poziciju iz koje da šutira.

U Barceloni ga je dočekala potpuno drugačija situacija kada je do izražaja došla Messijeva velikodušnost, ali i dobrodošlica Pjaniću na Nou Camp.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, na početku sudijske nadoknade Messi je izvođenje slobodnog udarca prepustio Pjaniću. Istinam pozicija je puno više odgovarala dešnjaku, međutim to ne treba da umanji odluku Argentinca.

Sažetke Pjanićevog nastupa uključujući i pokušaj iz slobodnjaka pogledajte u video prilogu. Podsjećanja radi, Barca je riješila meč u svoju korist rezultatom 4:0. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maatija
al imam osjećaj da ga je tako ofrlje ošuto bez ikakve koncentracije.. Al polako Pjana doktore
10 0
Bulle
Nema više sve preko messiia, sad ekipa igra komplet, mada je jos rano govorit ali ozbiljniji su dosta...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi