Sjajne vijesti za navijače Veleža: Ugovor je produžio i jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate
Hadžikić stavio potpis na novi ugovor (FOTO - fkvelez.ba)

Hadžikić Rođeni do ljeta 2025.

Sjajne vijesti za navijače Veleža: Ugovor je produžio i jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate

Adnan Beganović

Nakon Oreča, Vehabovića i Haskića, novi ugovor sa trenutno četvrtoplasiranom ekipom Premijer lige, FK Velež, potpisao je sjajni golman Osman Hadžikić.

Fudbalski klub Velež i golman Rođenih, Osman Hadžikić danas su službeno produžili saradnju.

Da aktuelno rukovodstvo Veleža na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom radi sjajan posao govore rezultati, radovi na infrastrukturi, ali i današnje informacije koje stižu iz Mostara.

Naime, Rođeni su obavijestili javnost da su nakon produženja saradnje sa Antom Orečom, Nerminom Haskićem i Edom Vehabovićem, ugovor produžili sa još jednim važnim članom ekipe, sjajnim golmanom Osmanom Hadžikićem.

Hadžikić je u Velež stigao početkom godine, a za kratko vrijeme je svojim sjajnim partijama i odnosom prema dresu "kupio" uvijek zahtjevne navijače Rođenih, koji će se sasvim sigurno obradovati njegovim ostankom u klubu do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Hadžikić i Senad Kevelj, prvi čovjek UO FK Velež koji radi sjajan posao

Hadžikić je do sada 31 put stajao na golu Veleža, a na čak 14 mečeva je uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom.

U aktuelnoj sezoni je branio na svih 17 prvenstvenih susreta, osam puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom i svakako je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate Veleža.

U dosadašnjoj karijeri Hadžikić je branio za Austriju iz Beča, rezervni tim ovogf kluba, zatim Admiru, Inter iz Zaprešića, te za mladi tim Zuricha.

FK Velež u sjajnoj formi

FK Velež se trenutno nalazi na četvrtom mjestu premijerligaške tabele. Izabranici Deana Klafurića su ekipa koja igra možda i najdopadljiviji fudbal u ligi, a sve to prate i dobri rezultati.

U 17 odigranih kola Rođeni su osvojili 32 boda. Ostvarili su devet pobjeda, pet remija, dok su tri puta teren napuštali pognutih glava. Samo vodeći Borac ima manje poraza u sezoni od Veleža.

Sarajevo, koje se nalazi na trećem mjestu ima bod više od Rođenih, drugoplasirani Zrinjski tri, a vodeći Borac deset bodova više. Velež je posljednji put poražen 18. oktobra od gradskog rivala Zrinjskog, a od tada su izabranici Deana Klafurića uvezali sedam prvenstvenih utakmica bez poraza, odnosno ostvarili su četiri pobjede i tri remija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nikaragva231
Sumnjao sam u kevelja i u ovu upravu al razuvjerili su nas sve . Bravo
3 0
Ham0
Hvala Allahu milostivom samilosnom, znaci nece u Sarajevo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi