Sjajni napadač odbio da igra za Kosovo

Čeka poziv Švicarske

Sjajni napadač odbio da igra za Kosovo

E. Škorić

Kemal Ademi pruža sjajne partije u dresu Basela i odavno ga žele na Kosovu.

Kosovski nogometni savez počeo je sa "prikupljanjem" igrača širom Evrope, a najveći broj ih je naravno u Švicarskoj.

Kemal Ademi ima 23 godine i švicarsko državljanstvo, a u dresu basela ove sezone je na šest mečeva Superlige postigao šest golova, dok je jedan gol postigao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i jedan u Kupu. Ukupno je postigao osam golova na 10 mečeva ove sezone.

Na Kosovu su izrazili želju da zaigra za zemlju odakle potiče, no navodno je Ademi odbio poziv s Kosova kako bi čekao na poziv iz švicarske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovo je imalo uspješan start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i zbog toga je postalo hit, ali Kemalu Ademiju to očito nije dovoljno da bi zaigrao za tu selekciju.

Top Komentari

SeoRusilac
Posteno, Svica mu je dala sve
4 1
Mica
prodana dusa.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi