Sjećate li se 'strašnog' sastava Leeds Uniteda?

Generacija koja je oduševila svijet

Sjećate li se 'strašnog' sastava Leeds Uniteda?

Endin Čaušević

Engleski klub Leeds United prije 15-tak godina bio je pravi hit u Evropi, ali je nekoliko godina kasnije dotakao dno, te se još uvijek nije uspio vratiti u najjači rang engleskog fudbala.

Ipak, ljubitelji fudbala pamte generaciju Leedsa koja je pravila čuda početkom novog milenija. Ekipa koja je izrodila mnoge zvijezde zapažene rezultate pravila je i u Ligi prvaka. Ovaj engleski klub jedne sezone izbacio je i veliku Barcelonu iz Lige prvaka, ali je nekoliko godina kasnije bajka postala prava noćna mora.

No, zauvijek će ostati upamćena generacija koja je ovaj klub dovela u sami vrh engleskog fudbala. Mnogi se sa osmijehom sjećaju ove generacije, ali i činjenice da Leeds više nikada neće biti tako jak.

Ekipa Leedsa iz 2001. godine bila je: Paul Robinson, Lucas radebe, Dominic Matteo, Jonathan Woodgate, Gary Kelly, Danny Mills, Harry Kewell, Jacob Burns, Lee Bowyer, Alan Smith, Mark Viduka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti