Sjećate li se prethodnih duela protiv Sjeverne Irske? Utakmici iz Belfasta se još uvijek mnogi čude

Treći duel protiv ove selekcije

Sjećate li se prethodnih duela protiv Sjeverne Irske? Utakmici iz Belfasta se još uvijek mnogi čude

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina u play-offu za odlazak na Evropsko prvenstvo večeras dočekuje selekciju Sjeverne Irske.

Polufinalni duel igra se na stadionu Grbavica, a ovo će biti ukupno treći meč Zmajeva protiv ove selekcije.

Prethodna dva je reprezentacija BiH dobila. U Belfastu je bilo 2:1, a na Grbavici 2:0 za našu selekciju.

O susretu u Belfastu se često priča. Bila je to nevjerovatna utakmica u kojoj je Sjeverna Irska bila dominantna, potpuno su razbijali Zmajeve, ali šanse za razliku od Bosne i Hercegovine nisu koristili.

Haris Duljević i Elvis Sarić su pogađali za našu reprezentaciju, dok je Sjeverna Irska postigla gol za 1:2 u trećoj minuti nadoknade i to je bio počasni gol.

Statistika u ovom meču je bila pravo ludilo. Sjeverna Irska je imala nestvaran omjer od 16-5 u šutevima, 8-3 u okvir gola, te 18 izvedenih kornera u odnosu na jedan naš.

To im nije previše pomoglo. Promašili su gotovo sve, BiH je zabijala kada je trebalo i došla je do velike pobjede.

Na Grbavici je BiH pobijedila sa 2:0 golovima Edina Džeke.

Međutim, ni ovaj meč nije bio nimalo lagan. Protivnici su imali nekoliko zicera i stvarno je nevjerovatno kakve su šanse promašivali i u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Treba svakako istaći da je Džeki poništen i čist pogodak, što večeras neće moći da se desi jer će se po prvi put u BiH koristiti VAR tehnologija.

Kladite se u Mozzartu na meč BiH - Sjeverna Irska. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Arnel925
Sjećam se da smo imali sreće u ove dvije utakmice. Nadati se da ćemo večeras imati vise kontrole i igrati bolje fudbal nego tad.
4 1
felee
Sretno ljiljani !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.