Sjevernoirci su prije tačno 31 godinu napustili Grbavicu pognutih glava
Grbavica je u svojoj historiji jednom ugostila i reprezentaciju Jugoslavije. Bilo je to 14. oktobra 1987. godine...

Izgubili od Jugoslavije

Sjevernoirci su prije tačno 31 godinu napustili Grbavicu pognutih glava

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske gostovat će večeras na Grbavici selekciji Bosne i Hercegovine u okviru 3. kola Lige nacija.

Zanimljivo je da ovo neće biti prvi put da Sjevernoirci odigraju utakmicu na Željinom stadionu, na kojem u prošlosti nisu baš često organizovane utakmice nacionalnih selekcija.

BiH je na Grbavici bila domaćin samo četiri puta do sada, a Jugoslavija svega jednom u zvaničnim utakmicama. Simbolično, bilo je to baš protiv Sjeverne Irske i to prije tačno 31 godinu i jedan dan (14. oktobar 1987. godine).

Sjevernoircima taj meč nije ostao u dobrom sjećanju jer je Jugoslavila slavila sa 3:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 1988. godine. Strijelci za Jugoslaviju su bili Vokri u 12. i 34., te Hadžibegić u 74. minuti.

Jugoslavija je tog dana nastupila u sljedećem sastavu: Mauro Ravnić, Zoran Vujović, Mirsad Baljić, Srećko Katanec, Faruk Hadžibegić, Ljubomir Radanović, Borislav Cvetković, Marko Mlinarić, Fadilj Vokri, Mehmed Baždarević i Zlatko Vujović. Priliku za igru su dobili još Dragoljub Brnović i Dejan Savićević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na klupi Jugoslavije sjedio je veliki Ivica Osim.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Pamtim tu utakmicu kao da je bila danas. Rahmetli Vokri sa dva projektila ih je uništio. Odmah iduću utakmicu izgubili smo od Engleske 4:1. Srećko Katanec je pogodio za nas.
6 2
karlhajncbrazzzo
Protiv Engleske Srećko Katanec na ubačaj iz kornera glavom zakucao loptu od zemlju u mrežu. :) Kao da je bilo danas.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi