Skandal na Copa Americi: Sudija odbio gledati VAR iako je bio očigledan penal za Argentinu

U narednom napadu Brazil poveo sa 2:0

Skandal na Copa Americi: Sudija odbio gledati VAR iako je bio očigledan penal za Argentinu

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je poražena sa 2:0 od Brazila u polufinalu Copa Americe.

Lionel Messi i društvo nisu uspjeli da dođu do finala iako su odigrali veoma dobar meč, no na kraju je Brazil slavio sa 2:0 i izborio plasman u veliko finale.

No, nakon utakmice podigla se velika prašina zbog sudije Roddyja Zambrana. Argentinci su bijesni zbog njegovog suđenja i optužili su ga da je on kriv što su ispali.

Naime, kod rezultata 1:0 za Karioke u napadu su bil Argentinci, a Dani Alves je oborio Aguera u kaznenom prostoru. No, Zambrano je samo odmahnuo rukom i već iz narednog napada Brazil je poveo sa 2:0.

Argentinci su okružili sudiju i tražili mu da se konsultuje sa sudijama iz VAR sobe, ali je on to odbio. Na snimku se vidi da je Alves zaista zaustavio Aguera i u najmanju ruku sudija je morao pogledati VAR.

Promo

Top Komentari

SeoRusilac
Sudija kreten kao i oni VARioci u VAR sobi
1 0
Hooruk
Argentina rupa, jedva ikoga pobjedi i onda kad dobro odigra još protiv brazila, sudije ih naguze.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi