Superclasico pripao Brazilu: Messiju sreća okrenula leđa, Gabriel Jesus zvijezda večeri

Selecao u finalu Copa Americe

Superclasico pripao Brazilu: Messiju sreća okrenula leđa, Gabriel Jesus zvijezda večeri

A. Čaušević

Fudbaleri Brazila prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Copa Americe nakon što su u polufinalnom duelu sa 2:0 pobijedili Argentinu. 

Najveća reprezenativca utakmica koju može ponuditi južnoamerički fudbal odigrana je u u Belo Horizonteu, a Lionel Messi je doživio još jedno razočarenje i ponovo ostao bez trofeja s reprezentacijom. 

Selecao je u oba poluvremna postigao po jedan gol. Prvi put mrežu Gaučosa su zatresli u 19. minuti. Sve je uradio Dani Alves, a na kraju je Roberto Firmino asistirao Gabrielu Jesusu. 

Argentinci su odigrali dobar meč, ali sreće nisu imali. Alisson je ponovo bio sjajan, a kada i golman Liverpoola nije mogao ništa onda je fortuna učinila svoje. Sergio Aguero i Messi su pogađali prečku, odnosno stativu. 

Do drugog gola domaćin je stigao u 71. minuti. Ovaj put Jesus je bio asistent, a strijelac Firmino. Tim golom je praktično i riješeno pitanje pobjednika. 

Brazi će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Čile - Peru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti