Skandal na Otoku, gradonačelnik Liverpoola se umiješao u transfer Barkleyja

Smatra da su Karamele prevarene

Skandal na Otoku, gradonačelnik Liverpoola se umiješao u transfer Barkleyja

E. Škorić

Engleski reprezentativac Ross Barkley potpisao je za Cheslea, ali u Liverpoolu se ne mire s njegovim odlaskom.

Barkley je za 'samo' 15 miliona funti potpisao za Chelsea, mada je Everton mogao da zaradi mnogo više da ga je , recimo, ljetos prodao. Međutim, imao je tešku povredu, pauzirao je mjesecima, ali oporavio se i sada za skromnih 15 miliona prelazi u redove Plavaca.

Njega je ugovor s Evertonom vezao do ljeta, pa su na Goodisonu donekle bili prisiljeni da ga prodaju već u januaru.

A gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson, inače veliki navijač Evertona, smatra da se radi o nepravilnostima i da Chelsea nije postupio fair-play, pa je odlučio da se umiješa u transfer.

On je kazao kako će pisati Premier ligi i Nogometnom savezu Engleske, te će tražiti da se pogleda kompletan dogovor i da se uvidi da li je sve transparentno.

Transfer je prije par mjeseci trebao da se realizuje za 35 miliona, sada je ostvaren za 15 miliona funti i pojedinci u Liverpoolu traže da se sve istraži, ali teško da će se išta promijeniti.

Barkley je danas pozirao s Chelseajevim dresom, nosit će legendarnu Lampardovu osmicu i kazao je da jedva čeka da zaigra u novom klubu. Podsjećamo da je prethodno čak 15 godina proveo u Evertonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista sam sretan, posebno što sam dobio priliku za novi početak u klubu kakav je Chelsea. Radujem se što ču uskoro nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone, a nadam se i da ću napredovati i postizati golove", poručio je Barkley.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi