Zvanično: Barkley potpisao za Chelsea i zadužio 'sveti' broj

Zadužio osmicu

Zvanično: Barkley potpisao za Chelsea i zadužio 'sveti' broj

E. Škorić

Chelsea je danas ozvaničio dolazak veznjaka Rossa Barkleyja (24), koji je nakon dugo vremena napustio Everton.

Barkley je ljetos za 35 miliona funti trebao doći u Chelsea, no tada je transfer propao, a prvih dana 2018. godine potpisao je za 15 miliona, budući da mu je ugovor s Evertonom trajao do kraja sezone.

"Nevjerovatna stvar je za mene da imam novi početak u klubu kakav je Chelsea. Radujem se novim izazovima, bit će velika čast igrati za klub kakav je Chelsea", kazao je Barkley.

Barkley je ofanzivni vezni koji je u Evertonu odigrao preko 150 mečeva i ima iskustvo igranja u Premier ligi, a u Chesleaju se nadaju da će biti od velike korisit u četiri takmičenja u kojima igraju na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barkley je imao sedmomjesečnu pauzu zbog povrede zadnje lože,  a na Goodisonu je proveo proteklih 13 godina. Naslijedio je broj Franka Lamparda i to najbolje govori kakva su očekivanja od njega.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi