Protesti ljutitih navijača Napolija

Bura se ne stišava

Protesti ljutitih navijača Napolija

Napoli je prvi put nakon "haosa" koji je nastao nakon remija sa Salzburgom u Ligi prvaka (utorak) imao trening otvoren za navijače - tačnije, za vlasnike sezonskih ulaznica.

Podsjetimo, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis je naredio svom timu, nakon poraza od Rome u domaćem šampionatu, odlazak u karantin. Međutim fudbaleri Napolija su nakon utakmice Lige prvaka odbili otići u karantin, već su se zaputili svojim kućama.

Nastavili su fudbaleri Napolija trenirati, ali su se oglušili o naredne prvog čovjeka kluba što je podiglo puno prašina u Napulju.

Današnji trening Napolija bio je prvi od početka "pobune" kojem su mogli prisustvovati navijači i to samo oni sa sezonskim ulaznicama. Trening je ipak bio zatvoren za medije.

Oni koji nemaju sezonske ulaznice, uglavnom "ultrasi", su se okupili ispred stadiona, te su zviždali igračima dok su ulazili na San Paolo kako bi odradili trening.

Ultrasi su istakli transparent sa porukom "Poštovanje", a prema igračima su skandirali: "Zaslužujemo više"; "Samo dres", "Vi ste plaćenici" i slično.

Na meti njihovog snakdiranja našao se i predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis.

Kako prenose italijanski mediji, atmosfera ispred stadiona je postajala sve napetija i napetija, a ispred stadiona je stigao i veliki broj pripadnika policije. Policija je bila primorana smirivati siutaciju nakon što su navijači počeli bacati dimne bombe i petarde.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada su se strasti ipak smirile. Navodno se pred stadionom San Paolo okupilo ukupno 600 ultrasa Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi