Skopljak: Ovaj grad i klub zaslužuju borbu za vrh tabele

Stigao u Tešanj

Skopljak: Ovaj grad i klub zaslužuju borbu za vrh tabele

S. Mlaćo

NK TOŠK je doživio određene promjene u igračkom kadru ove zime, pa Igora Remetić čeka novi izazov.

Novo lice u Tešnju je i defanzivac Mahir Skopljak, 23-godišnji defanzivac koji je u prvom dijelu sezone nosio dres NK Travnik.

Poziv iz Tešnja nije mogao odbiti i raduje se izazovima u novoj sredini.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo doći u jedan klub kakav je TOŠK. Prije samog dolaska u novu sredinu čuo sam samo riječi hvale, s toga nisam puno razmišljao već sam objeručke prihvatio ponudu i uslove koje su mi ponudili, iako sam u datom momentu imao niz drugih ponuda, ali TOŠK sam prventsveno izabrao iz razloga što je Tešanj zdrava sportska sredina, klub koji egzistira na zdravoj organizaciji, stabilan su prvoligaš, a  još ako pri tome dodamo armiju navijača koji ovaj klub ima, razloga o nekoj diskusiji i nema na pretek. Što se tiče samog sportskog kolektiva, počevši od suigrača, stručnog osoblja, uslova rada, treninga, sve je na vrhunskom nivou", kazao je Skopljak za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Poželio je sreću svom sada već bivšem klubu NK Travnik, a sa TOŠK-om želi ostvariti što bolji uspjeh u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH.

"O ambicijama kluba ne treba trošiti riječi, one su jasne, to je vrh tabele jer ovaj grad i klub to zaslužuju. Obećavati neću mnogo, samo ću reći kako ću davati svoj maksimum kako na treninzima tako i na utakmicama, časno i dostojanstveno predstavljati grb koji nosim jer u ovoj ligi i državi on im izuzetnu veličinu. Ovom prilikom bih se zahvalio sad već bivšem klubu NK Travniku, te im poželio sreću u nastavku prvenstva i da ostvare zacrtane ciljeve", dodao je Skopljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi