Odgođena jedna od utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo

Nakon duela Rusija - Poljska

Odgođena jedna od utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo

Admin Čaušević
Teme:

Duel Rusija - Poljska neće biti jedini koji se neće igrati u planiranom terminu.

U ponedjeljak se pojavila informacija da FIFA planira pomjeriti neke mečeve baraža za neki drugi termin uz nadu da se invazija Rusije na Ukrajinu što prije zaustavi.

Poljaci su plasirali vijesti da bi se mečevi mogli igrati u junu do kada će, barem se tako FIFA nada, rat prestati te će Rusiji biti ukinuta suspenzija.

Poljaci, Česi i Šveđani su odbili da igraju protiv Rusije, a nakon toga je FIFA donijela i odluku da suspenduje FS Rusije iz svih takmičenja.

U utorak stiže vijest o odgađanju još jednog duela baraža. Radi se o susretu Škotska - Ukrajina koji se 24. marta trebao igrati na Hampeden parku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Drugduel tog dijela žrijeba između Austrije i Velsa nije odgođena, ali kako se pretpostavlja finale će biti odigano u junu u terminima Lige nacija.

FS Škotske je izašao u susret te se solidarisao s Ukrajincima i pristao na odgađanje susreta zajedno sa FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti