Škrbić karijeru nastavlja u Srbiji

Napustio Zrinjski

Škrbić karijeru nastavlja u Srbiji

H. Zilić

Miljan Škrbić (25) napustio je redove Zrinjskog, a karijeru će nastaviti u Radničkom iz Niša.

Škrbić je prošle sezone u Prmeijer ligi BiH odigrao šest utakmica i na terenu proveo 183 minute.

Miljan Škrbić
Miljan Škrbić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Za pomenutog napadača to će biti povratak u Srbiju jer je ranije nastupao za omladinske kategorije, ali i seniorski tim OFK Boegrada, dok je karijeru počeo u ekipi Crvenke.

Nakon beogradskog kkluba, karijeru je nastavio u Sloveniji u ekipi Krškog, zatim je imao i epizodu u turskom Giresunsporu, a u redove Zrinjskog došao je u feburaru 2020. godine.

Škrbić je i u karijeri bio pozvan u U18 reprezentaciju Srbije, ali nije upisao nastup za pomenutu omladinsku selekciju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prije Škrbića, još jedan fudbaler Zrinjskog otišao je u Srbiju, a riječ je o Milošu Filipoviću koji se vratio u Kolubaru.

"Jedan od najboljih igrača Zrinjskog, Miloš Filipović, vratio se u Kolubaru, za koju je igrao u sezoni 2012/13. Pored brojnih ponuda, odlučio se vratiti u svoj klub. Sjajan igrač i veznjak u prvenstvu BiH, zabilježio je 24 utakmice i postigao 5 golova, dok je u Ligi Evrope jednom uspio ući na listu strijelaca u tri igre. Pored Zrinjskog i Kolubare, igrao je i za ekipe OFK Beograda, Apatinske Mladosti, Timoka, Voždovca, BSK-a, Drine i grčkog AEL-a", saopštio je srbijanski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije