Da li će biti burna Skupština FK Sloboda: "Takvim stvarima se samo nanosi šteta klubu"
Sloboda je imala veliku podršku navijača u prvom dijelu sezone

Mujkanović ističe da klub stoji na zdravim nogama, te najavljuje pojačanja ove zime

Da li će biti burna Skupština FK Sloboda: "Takvim stvarima se samo nanosi šteta klubu"

Samir Mlaćo

FK Sloboda je jesenji prvak Prve lige FBiH, a prvi čovjek kluba Senad Mujkanović najavio je nova pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Mujkanović ističe da je cilj Slobode što skoriji povratak u Premijer ligu i da je uvjeren da će se to desiti, a naredne sedmice najavljena je i Skupština kluba. Određene špekulacije u 'gradu soli' donose priču da postoji 'struja' koja želi na čelu Slobode zamijeniti Mujkanovića i preuzeti klub.

Sam Mujkanović u razgovoru za SportSport.ba priznao je da takve priče postoje, ali da on ne želi im davati pažnju. Dodaje da je klub na 'zdravim nogama'.

"Mene kao predsjednika ne dotiču te stvari. Znam šta radim i kako radim, te dobro i čvrsto stojim na funkciji koju obavljam. Te stvari možemo staviti pod špekulacije ili mahalaštine, a neću da trošim energiju na to. Nastavljam da radim ono što radim, a to je ono što sam obećao navijačima. To je povratak FK Sloboda u Premijer ligu", ističe Mujkanović.

Smatra da navedene stvari samo mogu stvoriti probleme svakodnevnom funkcionisanju FK Sloboda.

"Čitao sam nešto i po medijima... Diže se previše frke, a takvim špekulacijama se samo nanosi šteta klubu... Ljudi iz neznanja svojim postupcima nanesu štetu klubu, a nisu ni svjesni toga. Treba pričati o potencijalnim sponzorima, pojačanjima, imamo sjajnu poziciju, a najmanje nam treba da sada raspravljamo o nekim glupostima.

Oglasi

Klub radi svoj dio posla, spremamo se za drugi dio sezone i posvećeni smo svom poslu. Ako neko ima neki problem, to je njegov problem, a ne problem Slobode. U Slobodi je sve čisto i mirno, čekamo Skupštinu i podnijet ćemo izvještaje koje trebamo. Odgovorit ćemo na pitanja na koja trebamo odgovoriti i koja su za javnost, a koja nisu ostaju u klubu".

Pregovori sa potencijalnim pojačanjima traju. Sloboda ima tri boda prednosti nad Stupčanicom te mnogo teži raspored u drugom dijelu sezone.

"Mi planiramo dovesti tri - četiri nova igrača. Ciljano radimo na tome, vršimo pregovore i ništa nije konkretizovano. Blizu smo i vjerujemo da će to biti dobro za narednu godinu", dodao je Mujkanović na kraju razgovora.

Fukare stale uz Senada Mujkanovića

Da se nešto 'kuha' pred samu Skupštinu da se naslutiti i iz saopštenja navijačke grupe Fukare. Oni su podržali sadašnjeg predsjednika Mujkanovića, ali i spomenuli bivšeg predsjednika Elmira Šećerbegovića.

"Povodom raznih špekulacija i nezasnovanih priča u i oko FK Sloboda Tuzla, uprave i rukovodstva Fukare Tuzla imaju samo jednu poruku "Svetinja iznad svih".

Vrlo kratko i jasno, svaki član udruženja je spreman dati svoj maximum za dobre rezultat, uspjeh i budućnost našeg kluba.
Trenutno, predsjednik Senad Mujkanović je na dobrom da Slobodu vrati tamo gdje i zaslužuje biti i opravdao je ulogu koja mu je dodijeljena. SAMO zbog toga ima našu PUNU PODRŠKU.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako svi znamo Šećerbegović mlađi nikada nije ni digao ruke od Svetinje i pokušat će svim silama kroz skupštinu kluba da sabotira daljnji rad trenutnog predsjednika Mujkanovića i članova upravnog odbora.

Svako ko se protivi pozitivnim rezultatima i čiji su privatni interesi ispred ciljeva kluba i želja svih Tuzlaka će se smatrati protivnikom kolektiva", stoji u saopštenju Fukara iz Tuzle.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Imenom i prezimenom,ko šta i zbog čega???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi