Slaven Bilić ponovo postaje selektor

Tvrdi Fabrizio Romano

Slaven Bilić ponovo postaje selektor

E. Škorić

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić mogao bi ponovo postati selektor, javlja novinar i nogometni insajder Fabrizio Romano.

Hrvatski trener je prije mjesec dana smijenjen u engelskom drugoligašu Watfordu, ali čini se da bi voema brzo mogao dobiti novi posao.

Vodio je Hrvatsku s kojom se rastao 2012. godine, zatim trenirao niz klubova kao što su Lokomotiv Moskva, Bešiktaš, West Ham, Al-Ittihad, WBA i Beijing Guoan prije dolaska u spomenuti Watford, a sada se očito okreće reprezentativnom nogometu.

Iako je sve još uvijek u domenu špekulacija, Fabrizio Romano uvjerava da postoje velike šanse da Slaven Bilić postane novi selektor Ukrajine.

Ukrajinci jako cijene Bilića i žele ga za selektora, a trenutno taj posao obnavlja Ruslan Rotan, no on je tu tek privremeno rješenje.

Ukrajina je i dalje u ratu, ali nogometna reprezentacija unatoč svemu nastavlja sa svojim obavezama. Nedavno su odigrali i prvi meč u kvalifikacijama za EURO 2024.

U 2. kolu, nakon što su prvo propustili zbog neparnog broja timova u grupi, poraženi su od Engleske sa 2:0, a u junu će gostovati Sjevernoj Makedoniji te ugostiti Maltu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Te mečeve će vjerovatno voditi novi selektor, a nije isključeno da će to biti upravo spomenuti Bilić, ukoliko bude zadovoljan onim što mu Ukrajinski nogometni savez bude ponudio.

Pored Ukrajine, Engleske, Sjeverne Makedonije i Malte, u grupi se nalazi Italija. Kako prve dvije selekcije idu dalje, činjenica je da će Ukrajincima biti jako teško doći do karte za EP 2024 u Njemačkoj.

Top Komentari

NoSikiriky
@nakopitam Kad ću ti sestru jhebat zna li se termin?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi