Slavoljub Muslin ubrzo kreće s novim poslom?

Na meti Slovenaca

Slavoljub Muslin ubrzo kreće s novim poslom?

Edmir Škorić

Slavoljub Muslin jedan je od kandidata za selektora BiH, ali ovaj srbijanski stručnjak navodno je na meti još nekih selekcija iz regiona.

Muslin je odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo, no tamo, u Rusiji, neće sjediti na klupi Orlova. Dobio je otkaz i to zbog toga što se ne slaže sa rukovodstvom Saveza oko nekih stvari, primjerice, što ne želi da igraju mladi igrači poput Sergej Milinković-Savića ili Mileta Svilara. 

Srbiju je privremeno preuzeo Mladen Krstajić, a Muslinu je preostalo jedino da traži novi izazov. On se najprije povezivao sa BiH, ali skoro su nikakve šanse da će postići dogovor s NFSBiH.

U međuvremenu, slovenački mediji tvrde da bi Muslin mogao da naslijedi Srećka Kataneca na klupi njihovog nacionalnog tima. Katanec nije uspio odvesti Slovence na Mundijal, pa je napustio kormilo reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naodno je Muslin u ozbiljnim planovima Slovenaca, no i oni također imaju neke druge kandidate, pa će se o svemu više znati u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi